Hlavní obsah

Soudce versus ministryně. Slonková a Kubík hledají viníky státního tažení proti podnikatelům

Upoutávka na druhou část nové epizody Zvláštního vyšetřování s názvem „Všeci kradnú“.Video: Vít Klusák, Filip Remunda

 

Reklama

Investigativní seriál Zvláštní vyšetřování nabídne druhou část epizody Všeci kradnú. Podívejte se na upoutávku s šéfem Nejvyššího správního soudu a ministryní financí.

Článek

Využívání takzvaných zajišťovacích příkazů na majetek a peníze firem v případě, kdy mají finanční úřady pouhé podezření, že podnik bude chtít šidit na daních, se vymklo kontrole.

Stát začíná prohrávat soudy s firmami, které si to nenechaly líbit.

První část epizody Všeci kradnú přinesla výpověď poškozeného majitele stavební firmy, který měl – neprávem, jak mu později potvrdil soud – úředníkům zaplatit 2,3 milionu korun tři dny před Vánocemi.

Zároveň jsme viděli unikátní obrazový dokument z jednání na finančním úřadu, kdy jeho zaměstnanec nebyl schopen odpovědět zástupci firmy na základní otázky.

Kdo tuto mašinérii rozjel a kdo za to ponese odpovědnost? Odpovědi hledají reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík v druhé části nové epizody Zvláštního vyšetřování, kterou uvidíte v úterý ve 20 hodin na Televizi Seznam. Ve středu ráno pak na webu Seznam Zprávy.

Pokud vás minula první část této epizody Zvláštního vyšetřování, pustit si ji můžete níže. Přináší mimo jiné obrazový dokument o způsobu jednání s úředníky Finanční správy.

První část nové epizody investigativního seriálu Zvláštní vyšetřování přináší důkazy o fungování státní mašinérie v nových časech.Video: Vít Klusák, Filip Remunda

Reklama

Doporučované