Hlavní obsah

Když vám sousedka dělá peklo ze života. Příběh z Plzně nemá řešení

Záhady Josefa Klímy z 30. 4. 2020: Sousedka terorizuje svoje okolí tím, že hromadí v bytě zapáchající odpadky, a nikdo s tím nic nezmůže.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Svéhlavá sousedka nerespektuje výzvy a prosby dalších nájemníků, dům je zaneřáděn, všude se válejí střepy. A úřady tvrdí, že nemají jak zasáhnout.

Článek

„Ona by asi chtěla, aby byl tady ten dům zahlcený bordelem. Ona nás chce prostě odsud vyštípat a jde hlava nehlava, jde si za svým.“ Toto jsou slova Venduly Fišerové, která je se svým manželem majitelkou bytu v jednom z plzeňských domů. Když spolu s manželem před léty byt kupovali, mysleli si, že je zde do budoucna čeká prožití krásných let. Bohužel, jak se časem ukázalo, bydlet v tomto domě je doslova na vlastní nebezpečí.

Celý problém, jak popisuje i druhá majitelka bytu v tomto domě, paní Nadja Pašková, tkví v chování jejich společné sousedky. Jedna jediná osoba prý dokáže zapříčinit to, že se všichni raději dobrovolně odstěhovali a své byty udržují jen tak na dálku.

„Ona nám tady neskutečně škodí. Ničí majetek, chová se podivně a jsou chvíle, kdy z ní mám strach,“ připouští paní Pašková.

Vyrazili jsme s kamerou na místo. Celý dům je počmáraný, na zahradě i ve sklepech se tyčí hory naneseného harampádí a při průchodu domem si musíte dát pozor, abyste náhodou nešlápli do všudepřítomných střepů z rozbitých lahví. „To vám třeba koukám z okna a vidím, že jde se sklenicí. A v tom má moč. Je to zrzavý a ještě v tom plave vagónek, rozmačkaný. Tak jde a vylije to k třešni. Smrdí to tady, a to vidíte hned, že je to moč. Vždyť jsme měli postříkané dveře, zdi,“ říká na adresu své sousedky Miroslav Fišer.

Ani hygiena, ani hasiči, ani policie nedokážou s chováním sousedky nic udělat. I příslušná městská část s touto situací neumí pohnout. A tak všem nájemníkům v domě nezbývá než čekat, co se bude dít dál.

V čem je problém tohoto domu a jak se žije se strachem o vlastní zdraví i majetek? Zjistíte v úvodní reportáži.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované