Hlavní obsah

Soutěžící tančí v obýváku nebo v parku, to je mistrovství světa v tangu

Kvůli pandemii koronaviru probíhalo letošní mistrovství světa v tangu online. Porota následně vybrala užší výběr tanečníků. Z nich pak veřejnost prostřednictví sociálních medií vybírala vítěze.Video: AP

 

Reklama

Každoročně probíhá v argentinské metropoli mistrovství světa v tangu, které přiláká stovky tanečníků z celého světa. Kvůli pandemii koronaviru probíhala letošní soutěž trochu netradičně.

Článek

Argentina hlásí rekordní počet nakažených koronavirem. O víkendu počet zjištěných případů překonal 400 000, a země je tak už jedenáctá na světě. V zemi proto platí přísná hygienická opatření a většina tanečních škol a tančíren je zavřena. Přesto se rozhodlo vedení města uspořádat každoroční mistrovství světa v tangu.

„Rozhodli jsem uspořádat soutěž, jež se přizpůsobí situaci, kterou prožíváme kvůli pandemii,“ řekl pro agenturu AFP vedoucí kultury města Enrique Avogadro.

Letošní finalisty totiž vybírala porota na základě zaslaných videí účastníky. Jak je vidět na záběrech úvodního videa, páry tak tancují například v obýváku nebo uprostřed parku.

+1

Novou formu mistrovství ale kritizují někteří členové poroty, kteří upozorňují na to, že video se dá upravovat, ale živý tanec na pódiu ne.

Argentinští tanečníci si pak stěžovali, že nemohli plnohodnotně trénovat oproti jiným účastníkům z jiných zemích, kde neplatí tak přísná hygienická opatření jako v jihoamerické zemi.

Odborníci následně vybrali užší výběr tanečních párů a prostřednictvím sociálních sítí pak hlasovala veřejnost o celkovém vítězi. Tím se nakonec stal kolumbijským pár ve složení Valentín Arias Delgado a Diana Franco Durango.

Reklama

Související témata:
Tango

Doporučované