Hlavní obsah

SpaceX „zeštíhluje" asi o desetinu zaměstnanců, píše Los Angeles Times

Muskova vesmírná firma SpaceX propustí desetinu zaměstnanců, píše tisk.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Vesmírná společnost amerického podnikatele Elona Muska propustí zhruba deset procent všech svých pracovníků. Miliardář takový krok v minulém roce již jednou podstoupil. Podle médií mohly být důvodem obavy z konkurence.

Článek

O propuštění zhruba desetiny z více než 6000 zaměstnanců firmy SpaceX informoval na svých internetových stránkách list Los Angeles Times. Odvolal se přitom na vlastní zdroj obeznámený se situací.

„SpaceX se musí stát štíhlejším podnikem. To znamená, že se musíme rozloučit s některými talentovanými a tvrdě pracujícími členy svého týmu," reagovala Muskova firma na otázky listu Los Angeles Times ohledně snižování počtu zaměstnanců.

Podle deníku Guardian pak společnost reaguje doslova „na extrémně náročné výzvy budoucnosti".

Musk propustil nejméně sedm lidí z vrcholného managementu firmy už v červnu loňského roku. Důvodem jejich propuštění byly podle médií rozpory o rychlosti vývoje společnosti a testování satelitů Starlink. V tomto programu má SpaceX silné konkurenty ve společnostech OneWeb a Telesat, které rovněž usilují o to stát se jedničkou na trhu s internetovými službami přenášenými prostřednictvím satelitních sítí.

Americký podnikatel Elon Musk založil vesmírnou společnost SpaceX v roce 2002 a dosáhl s ní řady úspěchů v oblasti vesmírné dopravy. Musk je rovněž zakladatelem a generální ředitelem výrobce elektromobilů Tesla.

Reklama

Doporučované