Hlavní obsah

Španělská skladba Despacito dobyla internet. Je nejpřehrávanější písničkou všech dob

Despacito je nejpřehrávanější skladbou na internetu.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Od ledna si lidé letní hit přehráli celkem 4,6miliardkrát ve všech streamovacích službách. Populárnější se stala i díky Justinu Bieberovi.

Článek

Skladba Despacito od Luise Fonsiho se stala na internetu nejpřehrávanější písničkou všech dob, a to pouhých šest měsíců od jejího uvedení. Hit si ve všech streamovacích službách lidé přehráli celkem 4,6miliardkrát. Předběhl tak dosavadní nejsledovanější skladbu Sorry od Justina Biebera. „To, co se s touhle skladbou stalo, je prostě šílené,” řekl autor španělské písně Fonsi, který pochází z Portorika. „Jen jsem chtěl, aby lidé tančili,” dodal.

Skladba spojuje lidi a různé kultury

Devětatřicetiletý hudebník uvedl, že celosvětový úspěch jeho skladby, kterou znají ve 45 zemích, mu dává naději v současné politické situaci. „Pocházím z Portorika a v současnosti žiji v Miami. Žijeme v zajímavé době, lidé nás chtějí rozdělit. Jsem hrdý na svoji skladbu, která spojuje lidi a celé kultury dohromady,” uvedl.

Bieber slyšel hit v baru a chtěl se připojit

Název Despacito znamená v překladu „pomalu” a odkazuje na rychlost Fonsiho sváděcí techniky. Hit byl nejprve číslem jedna v Latinské Americe. Anglicky mluvící svět ohromil poté, co k originální verzi přidali část Justina Biebera. Ten slyšel píseň v nočním klubu a nazpíval k ní svoji sloku. Verze známá jako „Despacito (Remix)” se stala fenoménem hlavně na Spotify a Apple Music. V současnosti je čtvrtým nejpřehrávanějším videem všech dob.

Kritici by možná mohli poukázat na to, že píseň by nikdy tolik neprorazila do světa, nebýt Bieberovy spolupráce. Fonsi Bieberově příspěvku vzdal hold. „Byli jsme na první úrovni a Bieber nám pomohl se dostat na druhou.”

Píseň See You Again zbořila rekord na YouTube, má téměř 2,9 miliardy zhlédnutí.

Reklama

Související témata:

Doporučované