Hlavní obsah

Španělsko má svého hrdinu. Jediný policista zastřelil v Cambrils čtyři teroristy

Policista v Cambrils sám zastřelil čtyři teroristyVideo: Ruptly

 

Reklama

Policii se podařilo zlikvidovat útočníky z Cambrils náhodou. Hrdinou je policista, který zastřelil hned čtyři teroristy.

Článek

Španělsko má po středečním teroru svého hrdinu. Je jím policista, který zastřelil čtyři z pěti teroristů v Cambrils. Svou roli hrála nejen odvaha, ale i náhoda. Skupina útočníků na nábřeží v Cambrils se chystala najet autem do lidí zrovna v momentě, kdy byli policisté poblíž na rutinní obhlídce.

Policistům se jejich vozem podařilo teroristy zastavit. Po tvrdém nárazu ale jeden z nich zůstal v autě se zraněním hlavy, zatímco se všichni teroristé vyprostili z převráceného vozu. Podle místních novin La Vanguardia byli ozbrojeni mačetami a sekerami. Policie později potvrdila, že měli u sebe také atrapy výbušnin. Policista se ale falešných výbušnin nezalekl, nechal zraněného kolegu v autě a začal teroristy pronásledovat. Zastřelil čtyři z pěti útočníků.

Svědci natočili video, kde policie střílí do pátého teroristy:

Pátému teroristovi se podařilo uniknout do nedalekého parku, zanedlouho ho ale zastřelily přivolané posily. Teroristé při útoku v Cambrils zranili šest lidí, jedna žena zraněním podlehla. Incident se odehrál několik hodin po útoku v centru Barcelony.

Reklama

Doporučované