Hlavní obsah

Španělský fotograf Pep Bonet představí svou práci v Praze

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Španělský fotograf a filmař Pep Bonet, který se specializuje na dlouhodobé humanitární projekty zejména v Africe, přijede do Prahy.

Článek

V rámci projektu Světová dokumentární fotografie v Praze a ve spolupráci se spolkem fotografů 400ASA přednese v pondělí od 19:00 přednášku v Městské knihovně. Setkání s ním naváže na předchozí prezentace světových fotografů, jimiž byli v roce 2018 Jan Grarup a Paolo Pellegrin z Magnum Photos, který v Praze vystoupil v roce 2019.

Bonet je fotograf a filmař, zakládající člen významné mezinárodní fotografické agentury NOOR. Specializuje se na dlouhodobé dokumentární projekty, a to zejména na Africkém kontinentu. Jeho nejznámější dílo Faith in Chaos je fotografická esej zobrazující následky občanské války v Sierra Leone. Jeho práce na témata HIV, AIDS a identity vedla k několika knihám a světovým výstavám. Bonet je ale známý také díky své reportáži o hudební skupině Motorhead. Strávil od roku 2008 několik let na turné s Lemmy Kilmistrem, zpěvákem této kapely a vytvořil vizuální dokument skupiny Motorhead.

Pep Bonet je držitelem tří cen World Press Photo a mnoha dalších ocenění. Je průkopníkem videoreportáže ve fotožurnalismu. Kromě toho drží národní rychlostní rekord Španělska ve windsurfingu a tento sport rovněž dokumentuje. Žije na Mallorce.

Přednáška v Městské knihovně se bude konat v anglickém jazyce a bude tlumočena do češtiny. Po přednášce bude následovat diskuse s autorem.

Reklama

Doporučované