Hlavní obsah

Sparta loví Greguše, počítá se Ščasným v roli trenéra a chystá redukci kádru

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Několik hráčů bude muset kádr Sparty opustit, naopak ve středu pole chtějí na Letné ještě posílit.

Článek

Do další části sezony počítá fotbalová Sparta i nadále se Zdeňkem Ščasným coby hlavním trenérem. A to přesto, že po odchodu Pavla Hapala, který následoval bezprostředně po pohárové prohře v Srbsku se Suboticí, byl sportovní ředitel Ščasný prezentován jako toliko dočasné řešení trenérské pozice.

Jak známo, v odvetě proti Subotici se nepodařilo sportovní blamáž ve II. předkole Evropské ligy zažehnat, Sparta tak bude hrát jen domácí soutěže, nikoli evropské, a tak bude zužovat kádr. Očekává se, že ho opustí 4–5 hráčů.

Zároveň se pracuje ještě na jedné změně vedené opačným směrem. Několik zdrojů se shodlo, že Sparta vede jednání o příchodu slovenského reprezentanta Jána Greguše.

Toho čeští fanoušci dobře znají jako někdejšího hráče Baníku Ostrava a FK Jablonec. Po Euru 2016, kterého se ve slovenských barvách účastnil, se Greguš přestěhoval do dánské metropole, kde obléká dres FC Kodaň. A loni tam slavil mistrovský titul.

Spartě by se hodil ve středu pole, kde očekávání zcela neplní Kulhánek. Ten dostával příležitost i kvůli svému vyššímu vzrůstu, jímž při standardních situacích doháněl chybějící centimetry jiných hráčů Sparty. I v tomto ohledu by byl Greguš se svými 189 centimetry solidní náhradou.

Jednání však ještě zdaleka nejsou uzavřena, Greguš má v Kodani smlouvu na další dvě sezony.

Jak si práci v nové funkci představuje nový předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec?

Výzva s Jozefem Chovancem. Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

O tom, kdo naopak Spartu opustí, zejména patrně formou hostování, bude ještě spolurozhodovat zdravotní stav a prognózy návratu u několika zraněných hráčů, jmenovitě u Václava Kadlece či Matěje Pulkraba. Delší „marodění” navíc čeká Tala Ben Chajma.

Sparta nadále platí Ria Mavubu, přestože na hřišti už s ním nepočítá. S pozitivním výsledkem již by měly být uzavřeny i rozhovory o vypořádání s Michalem Kadlecem, který by tak mohl začít hrát ligu za Slovácko.

Reklama

Související témata:

Doporučované