Hlavní obsah

Sparta už myslí na posily, vrátit by se mohli Krejčí a Pavelka

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Krejčí (vlevo) s Davidem Pavelkou na archivním snímku z akce české reprezentace. Vrátí se odchovanci Sparty do letenského klubu?

Reklama

Fotbalovou Spartu v létě čeká kádrová obměna. Řadě hráčů končí smlouvy. A mezi fotbalisty, o jejichž angažování se naopak uvažuje, figurují i dva odchovanci: Ladislav Krejčí z italské Bologni a David Pavelka z turecké Kasimpasy.

Článek

Může se stát, že se v létě v kabině Sparty potkají dva fotbalisté jménem Ladislav Krejčí. K brněnskému odchovanci, který se narodil v roce 1999 a v příštích dvou ligových zápasech bude Spartě chybět, protože proti Teplicím dostal osmou žlutou kartu v sezoně, může přibýt i chlapík, jehož sparťanští příznivci dávno dobře znají.

Ladislav Krejčí ze slavného sparťanského ročníku 1992, ve kterém se v mládežnických týmech sešel třeba s Pavlem Kadeřábkem, Jakubem Brabcem či Martinem Frýdkem, by se do Sparty mohl vrátit po 4 letech působení v italském klubu FC Bologna. Ten si ho v létě 2016 koupil ze Sparty za 3,8 milionu eur.

Od té doby za Bolognu sehrál levonohý fotbalista 80 utkání a vsítil v nich 3 branky. Celkově vzato asi od zahraničního angažmá očekával víc.

V italském klubu má podle své agentury Sport Invest ještě na rok smlouvu. Ale chtěl by hrát pravidelně, návratu do Sparty by se jako velký klubový srdcař rozhodně nebránil. A rád by také posílil své případné naděje směrem k nominaci na turnaj Euro, který se odložil na léto 2021.

O rok starší než Krejčí je David Pavelka. Také on má výrazné reprezentační ambice, byť mu je v průběhu času komplikují různé zdravotní problémy.

O defenzivněji laděného záložníka, který ale ve vrcholné formě umí zahrát i středopolaře ve stylu „box to box“, projevovala v uplynulých přestupních obdobích zájem i Slavia, když přemítala o možném nástupci Tomáše Součka. Teď to vypadá, že už si v Edenu vystačí z vlastních zdrojů. A o Pavelkovi uvažuje spíše klub, který ho vychoval, tedy pražská Sparta.

Úvaha o Krejčím je podle informací Seznam Zpráv přece jen o něco hmatatelnější a bližší realizaci než ta spojená s Pavelkou, nicméně například Bořek Dočkal by prý Pavelkův příchod na Letnou velmi uvítal. Oba hráče pojí velké přátelství a dobře si spolu rozumějí i mimo trávník.

I Pavelka má ještě na rok smlouvu v Turecku, ale radostí a pocitem jistoty ho nemůže naplňovat aktuální pozice jeho Kasimpasy, protože klub dlí v sestupových vodách tabulky, jen bodík nad čarou ponoru.

Zda se Krejčí, případně Pavelka vrátí do české ligy, notabene do Sparty, se bude řešit v příštích týdnech. Zatím mají na Letné vyjasněnou jednu důležitou věc. „Se všemi hráči, jimž končí smlouva 30. června, jsme dohodnuti, že ji prodlouží tak, aby dokončili tuto sezonu,“ konstatoval Ondřej Kasík, mluvčí klubu.

Kontrakt o další dvě sezony už prodloužil Lukáš Štetina, stále nevyjasněná je situace kolem Martina Frýdka. „Sparta má zájem o prodloužení kontraktu s ním, věc je v jednání,“ říká Kasík.

Podle zákulisních informací byla ve hře varianta prodloužení smlouvy o rok, která by navíc hráči umožnila odejít už v zimě, kdyby měl dobrou zahraniční nabídku. Ke shodě na tomto řešení ale nedošlo.

U gabonského reprezentanta Guélora Kangy je asi po vypršení smlouvy se Spartou nejpravděpodobnější jeho odchod někam do arabského světa. Varianta s Trabzonsporem nejspíš hodně ztratila na síle poté, co UEFA tento turecký klub vyloučila z pohárových soutěží pro neplnění podmínek Financial Fair Play.

Reklama

Související témata:

Doporučované