Hlavní obsah

Špatná zpráva ze zámoří: Nejlepší Čech v NHL Jakub Voráček na MS nepřijede

Voráček ani Zacha reprezentaci neposílí, Gudas ano.Video: Lucie Hrdličková, Profimedia.cz

 

Reklama

Reprezentaci pro mistrovství světa posílí obránce Radko Gudas, útočníci Jakub Voráček, Pavel Zacha a Jiří Sekáč se trenérům omluvili.

Článek

Největší hvězda a nejproduktivnější Čech letošní sezony NHL Jakub Voráček neposílí reprezentaci pro blížící se mistrovství světa. Z účasti na šampionátu v Dánsku se 28letý útočník Philadelphie Flyers omluvil kvůli únavě po náročné sezoně. Informaci dnes potvrdil generální manažer reprezentace Jiří Fischer.

Voráček v letošní sezoně nasbíral 85 bodů (20+65), v reprezentaci startoval na posledních třech šampionátech. V posledních dvou letech byl dokonce jejím kapitánem.

Spolu s Voráčkem nepřijede ani Pavel Zacha, jenž neprošel výstupní zdravotní prohlídkou v New Jersey a měl by podstoupit menší operaci zápěstí.

Pětadvacetiletý Sekáč je vítězem Kontinentální ligy s Kazaní. Play off KHL hrál se zlomenou rukou. "Navíc měl k tomu problémy s vazy a napůl odštípnutou chrupavku. Čekají ho teď tři týdny rehabilitace," uvedl pro ČTK generální manažer národního týmu.

Trenéři se naopak mohou těšit na velkou posilu do obrany. K týmu se před startem šampionátu připojí důrazný bek Radko Gudas.

O dalších posilách pro reprezentaci se může rozhodnout dnes v noci, kdy sedmým zápasem vyvrcholí série mezi Bostonem a Torontem. V ní nastupují čtyři Češi: David Krejčí, David Pastrňák (oba Boston), Tomáš Plekanec a Roman Polák (oba Toronto). Plekanec však po minulém šampionátu v Paříži reprezentační kariéru oficiálně ukončil.

Reklama

Doporučované