Hlavní obsah

Z policejní centrály odcházejí elitní počítačoví detektivové

Večerní zprávy 11. 4. 2017

 

Reklama

Od spuštění policejní reorganizace odešlo z Národní centrály proti organizovanému zločinu devět lidí. Nyní dochází k další zásadní změně. Podle informací Seznamu končí kompletní jednotka odborníků na IT z někdejší protikorupční policie.

Článek

Nejde o desítky výpovědí. Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej zatím potvrdil jen přesun dvojice policistů. Podle dvou vysoce postavených zdrojů obeznámených s děním uvnitř národní centrály se ale jedná až o šest detektivů, kteří buď zcela změní post, nebo z útvaru odejdou.

Jde o důsledek sloučení IT odborů někdejší protimafiánské a protikorupční jednotky. Zdroje z okolí útvaru mluví o tom, že se právě tyto dva týmy zcela nepohodly.

Zatímco někdejší podřízení bývalého šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachty zůstávají, experti z protikorupční policie končí. Jde přitom o odborníky, kteří byli respektovaní v rámci celé policie. Podle informací redakce dva z detektivů přecházejí do IT oddělení policejního prezidia, další dva včetně bývalého šéfa odboru jdou na analytiku a další jako pomocný IT specialista na odbor vyšetřování závažné hospodářské trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované