Hlavní obsah

Spider-Man, Pérák, Iron Man. Jsme jako oni? Odhalte, kde berou superhrdinové svoje superschopnosti

Prozradím vám tajemství superhrdinů, říká fyzik James Kakalios, který vysvětluje jejich schopnosti přírodními zákony.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Prozradím vám tajemství superhrdinů, říká fyzik James Kakalios, který vysvětluje jejich schopnosti přírodními zákony. V poslední době se zaměřil i na českého Péráka. Kakalios teď přednáší na festivalu Colours of Ostrava v rámci diskuzního fóra Meltingpot a v nakladatelství Argo vychází překlad jeho bestselleru Fyzika superhrdinů.

Článek

Superhrdinové, tedy komiksové bytosti se zvláštními dovednostmi, zajímají dospělé i děti po desetiletí. Fyzik James Kakalios je používá, aby pomohli studentům pochopit fyzikální zákony. Všechno začalo univerzitním kurzem, který otevřel v Minnesotě a nazval ho Vše, co vím o vědě, jsem se naučil z komiksů. Následovala publikace Fyzika superhrdinů, již nyní vydává Argo.

James Kakalios se pomalu stal vědeckou celebritou a stále časteji si ho zve jako konzultanta filmových superschopností Hollywood. Filmařům pomáhal například se snímky The Amazing Spider-Man nebo Watchmen. Do jaké míry superhrdinové fyzikální zákony skutečně dodržují? A jak hledí na českého superhrdinu Péráka? Sledujte rozhovor ve videu výše.

Reklama

Související témata:

Doporučované