Hlavní obsah

Spider-Man proměnil Liberec na Prahu. Podívejte se na záběry z natáčení velkofilmu o pavoučím muži

Podívejte se na video z natáčení filmových záběrů k novému americkému velkofilmu o Spider-Manovi.Video: Martin Wenzel, Tomáš Tesař

 

Reklama

Ve fingovanou městskou slavnost s názvem Pražský karneval plnou stánků, kolotočů, tanečníků a dalších atrakcí se na čas proměnilo náměstí v centru Liberce, kde zhruba po týdnu skončilo natáčení amerického velkofilmu Spider-Man: Far From Home. Podívejte s námi na záběry pořízené přímo na místě, kde se filmové scény připravovaly.

Článek

Nový snímek o legendárním pavoučím muži se natáčel výhradně v noci a díky skupinovým scénám si v něm zahrál i početný komparz. Přítomnost filmařů lákala každou noc stovky filmových fanoušků, kteří se snažili ulovit snímky přímo z natáčení. Početný štáb a produkce obsadili i libereckou radnici a pronajali si také prostory v okolí náměstí E. Beneše.

Místo, kde sekundární záběry k volnému pokračování příběhu o Spider-Manovi štáb natáčel, střežila početná ochranka. Kromě prostoru hlídala i diváky a fanoušky, aby během scén nepořizovali videozáznamy, pouze fotografie.

Americká produkce dlouho před příjezdem do Liberce prezentovala, že natáčení se týká filmu s názvem Bosco. Netrvalo však dlouho, kdy především filmoví fanoušci odhalili, že ve skutečnosti jde o scény k novému velkofilmu o pavoučím hrdinovi, s hereckou hvězdou Tomem Hollandem. Ten se podle dostupných informací natáčení na severu Čech nezúčastnil. Přijel pouze do Prahy, kde tvůrci nasbírali další záběry.

O město Liberec je mezi domácími a zahraničními filmaři v posledních letech stále větší zájem. Zdejší lokace a zázemí si filmoví tvůrci oblíbili díky zachovalé německé architektuře města, jeho celkovému uspořádání i dostupné vzdálenosti od Prahy. Významný podíl na spolupráci s producenty a režiséry má i místní filmová kancelář, která za své aktivity obdržela ocenění Film Friendly, tedy subjekt vstřícný k filmařům.

„Projektů, které se u nás natáčely, je spousta. Kromě reklamy jde o celovečerní filmy a seriály, z nichž nejznámější je Genius od National Geographic, dále třeba film Milada nebo dvoudílný německý film o Bertoldu Brechtovi,“ říká Pavlína Sacherová z Liberec Film Office.

Reklama

Doporučované