Hlavní obsah

Spím klidně, říká po šesti letech od smrti dcery nejvíce nenáviděná matka Ameriky

Casey Anthonyová promluvila po šesti letech od rozsudku, který ji zprostil obvinění z vraždy vlastní dcery. Američané ji stále nenávidí.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Casey Anthonyová, která byla v červenci 2011 zproštěna obvinění z vraždy své dvouleté dcery, po šesti letech promluvila.

Článek

Případ vraždy dvouleté Caylee Anthonyové, jejíž tělo bylo nalezeno po šesti měsících od zmizení nedaleko domova v americkém Orlandu, rozzlobil před lety celou Ameriku. Tento týden zvedl vlnu odporu znovu.

Její matka, dnes třicetiletá Casey, si vysloužila nálepku nejnenáviděnější americké matky. Lidé ji ještě dlouho po uzavření případu propírali na sociálních sítích.

Po šesti letech řekla v rozhovoru pro agenturu AP, že „v noci má klidné spaní”. Vyjádření vyvolalo mezi Američany další vlnu odporu. Na Twitteru ji znovu odsoudili.

„Je mi úplně jedno, co si o mně Amerika myslí,” uvedla v rozhovoru. „Můj trest vyšel najevo mnohem dříve, než padl rozsudek. Veřejnost mě považovala za vinnou ještě dlouho před samotným soudem,” řekla.

Je mi jedno, co ostatní říkají. Pořád si myslím, že Casey Anthonyová zabila své dítě a ušla trestu.

Podle obžaloby měla Anthonyová v roce 2008 zalepit své dceři ústa lepicí páskou, když batole nechtělo přestat plakat. Tělo malé Caylee pak pohodila v nedalekém lese.

Pokud by ji tehdy soud shledal vinnou, mohla být odsouzena i k trestu smrti. Svědectví více než stovky lidí a na čtyři sta jednotlivých důkazů přesvědčily porotu k vyslovení verdiktu „nevinna”.

„Každý má nějakou svou teorii. Já ale dodnes nevím, jak to tehdy bylo,” řekla Anthonyová v rozhovoru.

Krátce po zmizení své dcery se chodila bavit do klubů

Soudce Belvin Perry, který měl v roce 2011 případ na starost, se nedávno k celé věci vyjádřil. Podle něj je možné, že Casey se snažila utišit dítě a omylem jej udusila. Dodal však, že jak to doopravdy bylo, ví nejspíš jen ona.

Veřejnost proti Anthonyové popudily zprávy, že v době pohřešování své dcery byla několikrát spatřena v nočních klubech a nechala se tetovat.

Mnozí Američané přirovnávají aféru Casey Anthonyové k případu bývalého fotbalisty O. J. Simpsona, který měl zavraždit svou manželku a jejího přítele. Soud mu ale vinu neprokázal, stejně jako v případu Anthonyové.

Casey Anthonyová „sympatizuje” s OJem , protože je mezi nimi „paralela”. Hmm, ano, mrcho, oba jste to udělali. 

Reklama

Související témata:

Doporučované