Hlavní obsah

Spisovatelka Radka Třeštíková dopisuje novou detektivku. Jsem takový šmírák, odposlouchávám příběhy, říká

Spisovatelka Radka Třeštíková v kavárně Letka.

 

Reklama

Jejích knih se prodalo už více než sto tisíc. Za rok by měl jít do kin film natočený podle jejího bestselleru „Bábovky". Na Facebooku má padesát tisíc sledujících. Spisovatelka Radka Třeštíková vzala Seznam na své oblíbené místo - do kavárny, kde její knihy vznikají.

Článek

Objednala si mátový čaj a Seznam byl u toho, když dopisovala svůj nejnovější román - detektivku s pracovním názvem „Osm". Chybí jí prostřední část. Závěr románu už má.

„On je prostředek vždycky nejtěžší napsat, takže jsem si ho nechala nakonec," vysvětluje spisovatelka Radka Třeštíková.

Když píše, zavírá se do bubliny. „Myslím, že to vlastně už otravuje všechny kolem," říká Třeštíková s tím, že do čtrtnácti dnů by měla být její nejnovější kniha dopsaná.

„Já třeba dopředu vím, že lidi otravují ty moje otevřené konce - a stejně je tam prostě pořád cpu, protože z nějakého důvodu mám ráda nedopovězené věty," říká Třeštíková.

Spolu se svým manželem, fotografem Tomášem Třeštíkem, jsou hodně aktivní na sociálních sítích, zejména na Facebooku. Nedávno se ale i tady musela Radka Třeštíková potýkat s vlnou trollů a nenávistnými reakcemi kvůli kampani na MasterCard. „Já jsem do té doby pořád byla taková naivní, že je to hezké a ti lidé vás buď sledují, nebo nesledují, ale nikdy jsem vlastně neuvažovala nad tím, že vás sledují proto, aby vám vynadali. Takže to pro mě byla docela i životní lekce," dodává.

Reklama

Související témata:

Doporučované