Hlavní obsah

Spojené státy bojují s počasím. Trápí je tornáda, sněhové bouře i záplavy

Spojené státy trápí rozmary počasí.Video: WSET, WBAY, US COAST GUARD, AP

 

Reklama

Silný vítr, sněhové bouře a záplavy komplikují život lidem od Virginie až po Havaj.

Článek

Na území Spojených států se střídají různé projevy nepříznivého počasí. V některých částech státu Virginie, včetně měst Danville a Lynchburg, úřady vyhlásily stav pohotovosti kvůli silnému větru a vzniku tornád. Poblíž Elonu vítr poškodil více než dvě desítky domů a až šest lidí skončilo v nemocnici, uvedla to agentura AP.

Silný vítr postihl také jih Severní Karolíny. Pohotovost platí ve městě Greensboro poté, co tam v neděli řádilo tornádo. Tamní policie na Twitteru bez dalších podrobností uvedla, že jeden člověk byl v souvislosti s bouří smrtelně zraněn.

Severovýchod Spojených států se potýká se silnou jarní sněhovou bouří. Na některých místech napadlo až 60 centimetrů sněhu a silnice pokryl led. Pod tíhou sněhu se propadla střecha hotelu ve městě Ashwaubenon ve Wisconsinu, nikdo nebyl zraněn.

Ostrovní stát Havaj mezitím bojuje se záplavami. Tamní guvernér David Ige vyhlásil stav pohotovosti. Silný déšť zničil nebo zatopil desítky domů v několika oblastech. Na severu ostrova spadlo během 24 hodin téměř 70 centimetrů srážek. Asi 40 lidí, především turistů, muselo bouři přečkat v přístřešku Červeného kříže, protože jim došly zásoby jídla a vody.

Reklama

Doporučované