Hlavní obsah
Online

Nakaženého Johnsona převezli do nemocnice na testy. Příznaky neustoupily

Britský premiér Boris Johnson byl v posledních dnech kvůli koronaviru v domácí izolaci.

Reklama

aktualizováno •

Premiér Spojeného království Boris Johnson byl podle britských médií převezen do nemocnice. Jeho mluvčí uvedl, že jde o preventivní opatření. Johnson má podstoupit další test, protože u něj i po 10 dnech přetrvaly příznaky.

Článek

„Na radu Johnsonova lékaře byl premiér dnes večer přijat do nemocnice na vyšetření,“ uvádí se v prohlášení Downing Street. Podle premiérovy kanceláře jde „o preventivní krok“.

Pětapadesátiletý Johnson byl v domácí izolaci od 26. března, kdy u něj test prokázal nákazu koronavirem. V pátek uvedl, že se cítí lépe, ale má pořád teplotu.

V Itálii se dál snižují denní nárůsty mrtvých

Itálie připravuje plán na postupné rušení omezení přijatých v souvislosti s epidemií koronaviru. Deníku La Repubblica to dnes řekl ministr zdravotnictví Roberto Speranza.

Bylo podle něj nezodpovědné slibovat datum, kdy se země vrátí do normálu. Šíření nákazy v Itálii, která je s 15 887 oběťmi nejhůře zasaženou zemí na světě, se již pravděpodobně zpomaluje. Dnes Itálie informovala o 525 mrtvých v souvislosti s koronavirem. Jde o nejnižší denní nárůst za asi poslední dva týdny. I v sobotu byl počet mrtvých menší než dřív, registrováno bylo 681 úmrtí na covid-19. Počet nakažených dnes vzrostl na 128 948, což je o 4316 více než v sobotu.

Nemoc covid-19 si po celém světě vyžádala přes 65 000 úmrtí. V Británii zemřelo za posledních 24 hodin kvůli koronaviru 621 lidí, v sobotu tam padl rekord 708 mrtvých. Podobně jako Itálie i Španělsko zaznamenalo nejmenší denní počet úmrtí za poslední dny. V Japonsku se kvůli šířící se epidemii v metropoli Tokiu spekuluje o vyhlášení nouzového stavu.

  • Počet nakažených koronavirem v Moskvě stoupl o 536 na téměř 3900

    Počet nakažených koronavirem v hlavním městě Ruska za posledních 24 hodin stoupl o 536. Celkem tak Moskva eviduje 3 893 infikovaných, uvedla agentura Interfax s odvoláním na údaje Rospotrebnadzoru, který kromě jiného sleduje epidemiologickou situaci v zemi. Vzhledem k sobotním údajům je tak v celém Rusku potvrzených více než 5 000 nakažených.

    Nemoci covid-19, kterou nový koronavirus způsobuje, podlehlo v Moskvě 29 osob. Uzdravilo se však 194 pacientů. V Moskvě je celkem v karanténě 21 000 lidí, kteří přijeli ze zahraničí nebo byli ve styku s nakaženou osobou.

  • 475 nových případů nákazy v Polsku

    Celkem 475 nových nakažených hlásí ke dnešnímu dni Polsko, celkem je tak v zemi nyní 4102 případů nákazy, 94 lidí zemřelo.

  • Haiti hlásí první úmrtí

    Haiti ke dnešnímu dni oznámilo první úmrtí v souvislosti s koronavirem. Obětí je muž ve věku 55 let, ještě před nákazou ho trápila cukrovka a vysoký tlak. V zemi je momentálně 21 potvrzených případů, více než polovina nakažených je mladší 45 let.

  • Boris Johnson byl převezen do nemocnice

    Britský premiér měl před deseti dny pozitivní test na koronavirus. Příznaky neodeznívaly, dnes byl převezen do nemocnice na testy.

  • Policejní helma ve tvaru koronaviru: Indie zahájila informační kampaň

    Po dobrém či po zlém, indická policie zkouší strategii hodného i zlého policajta. V prvních dnech zákazu vycházení si policie vynucovala pořádek fyzickými tresty, teď se naopak rozhodla šířit osvětu do ulic ve vtipném kostýmu.

  • 73 nových úmrtí v Turecku

    Po sečtení nejnovějších údajů je nyní v Turecku již 20 069 potvrzených případů nákazy, 574 evidovaných úmrtí. Tamní ministr zdravotnictví spolu s těmito údaji na Twitteru uvedl i to, že počet provedených testů za posledních 24 hodin byl 20 065.

  • Nejnovější čísla případů nákazy

    Ve světě je podle posledních dat už 1 252 265 nakažených, 258 495 lidí se vyléčilo, 68 148 jich zemřelo.

    Nejhůře zasažené země:

    USA - 325 185 nakažených, 16 820 uzdravených, 9267 úmrtí

    Španělsko - 130 759 nakažených, 38 080 uzdravených, 12 418 úmrtí

    Itálie - 128 948 nakažených, 21 815 uzdravených, 15 887 úmrtí

    Německo - 98 772 nakažených, 28 700 uzdravených, 1527 úmrtí

    Francie - 90 868 nakažených, 15 597 uzdravených, 7575 úmrtí

  • Irský premiér se v boji s koronavirem přesouvá do první linie

    Irský premiér Leo Varadkar před nástupem do politiky pracoval jako lékař, nyní se rozhodl znovu registrovat a pomoci tamním zdravotníkům. Pracovat by měl vždy jednu směnu v týdnu.

  • Také Norsko pomáhá Itálii

    Norská vláda oznámila vyslání týmu zdravotnických a logistických pracovníků do italské Lombardie, aby zde pomohli v boji proti koronaviru. Tým, ve kterém je přibližně 25 doktorů, by v zemi měl zůstat po dobu čtyř týdnů.

  • V Indii rozsvítili světla, aby rozptýlili temnotu nad koronavirem

    Lidé v největších indických městech dnes na devět minut zapálili svíčky a tradiční lampy, aby rozptýlili temnotu nad koronavirem. Kvůli pandemii platí pro 1,3 miliardy místních obyvatel zákaz vycházení. K symbolické akci vyzval premiér země Naréndra Módí, který vyzval občany, aby ve 21:00 místního času rozžehli světla v oknech či na prahu svých dveří, informovala agentura AFP.

    Obyvatelé křičeli „Ať žije Indie, naše mateřská země“ a „Pryč s koronou“, zatímco další tleskali a odpalovali rachejtle a petardy. Někteří namísto tradičních svítidel rozsvítili diody na mobilních telefonech.

  • Maltský uprchlický tábor je v karanténě

    Přibližně 1000 imigrantů v uprchlickém táboře v oblasti Hal Far na jihu Malty bylo umístěno do karantény. Celkem 8 obyvatel tábora již bylo testováno pozitivně, tábor je nyní hlídán.

    Ke dnešnímu dni má Malta 227 nakažených, žádné úmrtí.

  • Noční zákaz vycházení pro Mykonos a Santorini

    Řecká vláda se rozhodla na své dva nejpopulárnější ostrovy uvalit noční karanténu, ta by měla trvat od 8 večer do 8 ráno. Zároveň se obyvatelé těchto ostrovů nesmí po dobu 14 dní účastnit veškerých veřejných akcí, jedinou výjimkou jsou pohřby.

  • Smrtelných obětí koronaviru ve Francii přibylo nejméně za týden

    Ve francouzských nemocnicích zemřelo od soboty 357 pacientů s nemocí covid-19, informovaly tamní zdravotnické úřady. Podle nich je to nejnižší číslo za poslední týden. O den dříve bylo nových smrtelných případů 441, v pátek jich úřady evidovaly 588.

    Počet mrtvých v nemocnicích se dnes vyšplhal na 5889, zdravotníci evidují celkem 70 478 případů nákazy.

  • Šéfka EK: EU potřebuje Marshallův plán, rozpočet se musí proměnit

    Evropská unie potřebuje masivní záchranný plán pro dobu, kdy odezní pandemie covid-19 těžce zasahující ekonomiky unijních zemí. Jeho stěžejní součástí bude příští sedmiletý rozpočet EU, jehož podoba se musí proti nedávným návrhům změnit. Napsala to dnes předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v textu otištěném několika evropskými médii. Španělský premiér Pedro Sánchez varoval, že pokud EU nepřijde s daleko výraznější hospodářským stimulem než dosud, je v sázce její budoucnost.

  • Slovenský premiér navrhne omezení volného pohybu i na Velikonoce

    Slovenský premiér Igor Matovič dnes oznámil, že kvůli pandemii choroby covid-19 v pondělí navrhne vládě schválit omezení volného pohybu osob od 8. do 13. dubna, tedy i na období velikonočních svátků. Výjimkou by měly být například cesty do zaměstnání, k nákupům či návštěvě lékaře.

  • Američany čeká nejhorší týden jejich životů, řekl místní činitel

    Většinu Američanů čeká nejhorší týden jejich životů srovnatelný s národními tragédiemi formátu napadení přístavu Pearl Harbor či teroristických útoků z 11. září 2001. V televizi Fox News to dnes prohlásil šéf americké zdravotnické služby USA Jerome Adams.

    „Tohle bude náš Pearl Harbor, naše 11. září, jen to nebude omezené na jedno místo. Bude se to dít po celé zemi. A chci, aby to Amerika pochopila,“ řekl Adams a vyzval všechny guvernéry, aby ve svých státech omezili pohyb obyvatel nejméně na týden, ideálně však na 30 dní.

  • Barbados hlásí první úmrtí

    Barbadoský ministr zahraničí dnes oznámil, že země nyní eviduje první smrt spojenou s koronavirem. Obětí je žena ve věku 81 let, která v minulých týdnech cestovala do Británie.

Reklama

Hlavní zprávy