Hlavní obsah

Spolek řeší, jak splatit dluh z letošní Velké ceny. Kraj i Brno čeká hlasování, ministerstvu hrozí žaloba

Na Brno by podle primátorky Markéty Vaňkové připadla částka asi 4,7 milionu korun.Video: Eliška Hypšmanová

 

Reklama

Brněnský fenomén Velká cena řeší dluh letošního ročníku ve výši necelých dvaatřiceti milionů korun. Spolek pro GP ČR Brno se s financováním dluhu obrátil na město Brno, Jihomoravský kraj a ministerstvo školství.

Článek

„Máme za to, že by se na dluhu měly tyto tři subjekty podílet,“ uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková. Na Brno by připadlo asi 4,7 milionu korun, kraj by přispěl částkou 9,4 milionu a ministerstvo by zaplatilo přes osmnáct milionů.

Město i kraj v pondělí předložily částku zastupitelstvu ke schválení. „Rozhodnutí zatím nejsou definitivní. Čekáme na hlasování zastupitelstev,“ řekla Vaňková.

Požádaly také ministerstvo o vyjádření. „Příslib, že by ministerstvo školství peníze dalo, zatím nemáme. Předpokládáme ale, že by se k tomu mělo postavit stejně jako kraj a město,“ dodala Vaňková.

Spolek pro GP ČR Brno, jejichž členy jsou město Brno i JMK, podalo v minulosti na ministerstvo žalobu. Nová primátorka Vaňková by raději jednala mimo soudy, aby bylo jednání rychlejší. „Žaloba je až poslední krok, raději bych vše řešila smírně. Okolnosti ale nevypadají tak, že by to mohlo směřovat ke smíření,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Doporučované