Hlavní obsah

Spolu se definitivně odstřihlo od Feriho. Vrátili mu peníze

Foto: Profimedia.cz

Dominik Feri na zahájení kampaně koalice Spolu pár dní před tím, než politiku opustil.

Reklama

Případ Dominika Feriho, který je podezřelý ze sexuálního zneužívání, se uzavřel i účetně. Koalice Spolu, za kterou kandidoval, mu vrátila peníze, jež jí Feri poslal na kampaň.

Článek

Hlavní tvář kampaně koalice Spolu pro mladé, Dominik Feri, nejprve kvůli sexuálnímu skandálu opustil Sněmovnu a pražskou kandidátku pro nadcházející sněmovní volby, teď se za jeho politickou dráhou udělala pomyslná tečka i účetně.

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Seznam Zprávy z transparentního účtu ODS vyčetly, že mu strana počátkem července vrátila 200 tisíc korun, které někdejší politik partnerské TOP 09 vložil do společné kampaně.

„Jde o vratku příspěvku Dominika Feriho na kampaň, ke které došlo automaticky poté, co stáhl kandidaturu,“ potvrdil mluvčí občanských demokratů Václav Smolka.

Feri ukončil svou politickou kariéru letos v květnu po obviněních z nevhodného chování k ženám a ze sexuálního násilí, které publikoval Deník N a Alarm. Případ začala prošetřovat policie, sám politik připustil, že se možná někdy choval „nevhodně“ a „nepatřičně“, nicméně násilí na ženách odmítl a avizoval, že se proti obsahu publikovaných textů hodlá obrátit na soud.

200 tisíc na kampaň je pak poslední věcí, která Feriho s koalicí Spolu a TOP 09 spojovala. Po rezignacích na poslanecký mandát a letošní kandidaturu, koalice Spolu zastavila i speciální kampaň pro mladé. Ve Sněmovně Feriho nahradila filmová dokumentaristka Olga Sommerová, na kandidátce se pak na jeho místo posunul starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.

Feri krátce po propuknutí aféry vystoupil na žádost straníků i z domovské TOP 09, kterou reprezentovat od svých osmnácti let, kdy se stal v jejich barvách historicky nejmladším radním v Česku.

Reklama

Doporučované