Hlavní obsah

Spolujízda ponorkou. Nový ScUber bere lidi mezi korály, nejdřív ale letí vrtulníkem

Spolujízda ponorkou. Nový ScUber bere pasažéry mezi korály, nejdřív ale letí vrtulníkem.Video: Jan Marek, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Nová služba alternativního dopravce v Austrálii zahrnující ponorku se nijak neliší od těch už zavedených. Zákazníci si za pomoci aplikace Uberu rezervují jízdu, přiletí pro ně vrtulník a přepraví je na ostrov, kde si je vyzvedne podvodní plavidlo. V dostupnosti by mohla být překážkou snad jenom cena.

Článek

Australský stát Queensland a společnost Uber ve čtvrtek oznámily spuštění nové služby. ScUber (ze spojení angl. scuba jako potápění a Uber) je podle zpravodajské agentury Reuters první službou svého druhu na světě. Zájemci mohou ve sdílené ponorce proplouvat mezi korály Velkého bariérového útesu.

Vývoj Uberu: z auta do vrtulníku a pod vodu

Princip objednávky jízdy podvodním plavidlem ve vodách Korálového moře je stejný jako u automobilových služeb po celém světě. Dalo by se nicméně uvažovat, že je takovou nástavbou loňské novinky UberCHOPPER v Dubaji. V hlavním městě Spojených arabských emirátů si zákazníci mohou prostřednictvím aplikace objednat 12 až 25 minut dlouhý vyhlídkový let helikoptérou.

Radost za téměř 50 tisíc

V případě ScUber si dva domluvení pasažéři v aplikaci rezervují jízdu ponorkou. Poté pro ně do jejich lokace kdekoliv v Queenslandu přiletí vrtulník a přepraví je na ostrov Heron na jižním cípu Velkého bariérového útesu. Odtamtud už ke korálům do hloubky dvaceti až třiceti metrů cestují ponorkou.

Podle webových stránek ScUber Queensland bude zážitek oficiálně dostupný od 27. května do 18. června a bude stát 3000 australských dolarů dohromady pro oba zájemce. V přepočtu tedy jízda ponorkou vyjde asi na 47 800 korun.

Reklama

Doporučované