Hlavní obsah

Disney zklidnil rozhořčenou Johanssonovou. Urovnal s ní spor o miliardu

Foto: Jay Maidment / Marvel Studios

Scarlett Johanssonová v roli Black Widow plnila pokladny kin.

Reklama

Představitelka Black Widow Scarlett Johanssonová se dohodla na urovnání sporu se studiem Disney. V červenci na společnost podala žalobu. Studio podle herečky porušilo smlouvu, kvůli čemuž by přišla o podstatnou část honoráře.

Článek

Herečka Scarlett Johanssonová se přetahovala s filmovým studiem Disney kvůli novému snímku Black Widow. Jejich spory se podle serveru CNBC po několika měsících urovnaly. Představitelka agentky Nataši Romanovové podala na studio v červenci žalobu, protože společnost film od Marvelu streamovala na platformě Disney+ ve stejnou dobu, kdy šel do kin.

Podle herečky tím Disney porušil smluvní podmínky a připravil ji tak o výdělek. Johanssonová argumentovala tím, že společnost zaručila exkluzivní uvedení jejího filmu v kinech. Podle odhadů by mohla přijít až o 50 milionů dolarů (zhruba 1 miliardu korun). Její plat se z velké části odvíjel od úspěchu v pokladnách kin.

Podmínky dohody ani jedna strana nezveřejnila. „Jsem velmi potěšen, že se nám podařilo dosáhnout vzájemné dohody se Scarlet Johanssonovou ohledně Black Widow. Vážíme si jejího přínosu pro filmový vesmír Marvelu a těšíme se na spolupráci na řadě nadcházejících projektů, včetně Disneyho filmu Tower of Terror,“ uvedl v prohlášení předseda představenstva studia Disney Alan Bergman.

Johanssonová v prohlášení sdělila, že je za vyřešení neshod se společností Disney šťastná. „Jsem neuvěřitelně hrdá na práci, kterou jsme společně za ta léta odvedli, a velmi jsem si užívala tvůrčího vztahu s týmem. Těším se na pokračování naší spolupráce v příštích letech.“

Právníci strávili vzájemným ostřelováním měsíce. Disney obvinil herečku z „bezcitného přehlížení“ nebezpečí, které pro filmový průmysl představuje covid-19. Společnost odtajnila, že za film Johanssonové již vyplatila 20 milionů dolarů (400 milionů korun).

Právníci představitelky hlavní role sdělili, že komentáře studia Disney byly „pokusem o to, aby vypadala jako někdo, o kom oni i my víme, že není“.

Uvedení filmu Black Widow na Disney+ s prémiovým přístupem významně zvýšilo její šanci získat další odměnu nad rámec 20 milionů dolarů, které už dostala.
Právníci studia Disney

Mediální společnost však označila hereččinu žalobu za bezpředmětnou. „Uvedení filmu Black Widow na Disney+ s prémiovým přístupem významně zvýšilo její šanci získat další odměnu nad rámec 20 milionů dolarů, které už dostala,“ uvedl Disney.

Film za první víkend vydělal 218 milionů dolarů (4,6 miliardy korun), čímž překonal pandemický kasovní rekord. Uvedení snímku do kin se kvůli pandemii covidu-19 zpozdilo o více než rok, premiéru měla Black Widow 7. července.

Reklama

Doporučované