Hlavní obsah

Spor o rozpočet. Projídá Česko svou budoucnost?

V Duelu o státním rozpočtu diskutovala poslankyně Miloslava Vostrá (KSČM) s poslancem Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Přestože ekonomika dál roste, vláda předkládá rozpočet s deficitem 40 miliard korun. Šetřit státní rozpočet přes očekávané zpomalení ekonomiky nijak zvlášť nebude. Kabinet ANO a ČSSD s podporou komunistů zvýší důchody i platy učitelům, zdravotníkům a dalším státním úředníkům.

Článek

Je být v plusu nemoderní? V Duelu diskutovali poslankyně Miloslava Vostrá (KSČM) a poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Celkové výdaje rozpočtu mají být 1,505 bilionu korun a příjmy 1,465 bilionu korun. Prioritami rozpočtu jsou podle ministerstva financí investice, zvyšování životní úrovně seniorů a růst platů ve státní správě.

Výdaje na důchody se kvůli schválené valorizaci zvyšují o 37,8 miliardy korun. Na školství putuje navíc 28,6 miliardy korun a na dopravní infrastrukturu téměř o 11 miliard více.

Foto: Seznam Zprávy

Vláda by mohla schvalovat návrh státního rozpočtu na příští rok na žádost ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) 19. září. Zasedání kabinetu se zúčastní prezident Miloš Zeman. Návrh státního rozpočtu musí vláda schválit a odeslat do Sněmovny do konce září.

Foto: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované