Hlavní obsah

Americká akvabela omdlela na závodech a topila se. Už podruhé

Foto: Profimedia.cz

Trenérka Andrea Fuentesová zachraňuje akvabelu Anitu Alvarezovou, která ztratila vědomí.

Reklama

Světový šampionát akvabel v Budapešti provázelo drama. Jedna z finálových účastnic při sportovním výkonu v bazénu omdlela. Na pomoc jí skočila její trenérka.

Článek

Pětadvacetiletá profesionální akvabela Anita Alvarezová při finálovém kole na šampionátu v Budapešti ztratila vědomí. Jelikož se tak stalo při sportovním výkonu, její bezvládné tělo se začalo potápět ke dnu bazénu.

Američanku zachránila její trenérka Andrea Fuentesová, která ji dostala za pomoci dalšího muže na hladinu. „Připadalo mi to jako celá hodina. Říkala jsem, že je něco špatně, křičela jsem na plavčíky, aby skočili do vody, ale nevěděli, co říkám, nebo mi nerozuměli… Nedýchala. Vyběhla jsem, co nejrychleji jsem dokázala, jako kdyby to bylo při olympijském finále,“ řekla Fuentesová po incidentu pro španělské rádio.

Sportovkyni se nicméně za krátkou chvíli podařilo za pomoci záchranářů oživit. V prohlášení na instagramu následně trenérka uvedla, že je její svěřenkyně „v pořádku“. „Anitino sólo bylo tak dobré, byl to její nejlepší výkon, snažila se překonat hranice, ale nakonec narazila,“ napsala dále trenérka.

Akvabelu tak podle trenérky čeká především nařízený „odpočinek a rekonvalescence“. Lékaři potom určí, zda bude moci sportovkyně nastoupit v týmové kategorii, která je naplánovaná na pátek.

Není to přitom poprvé, kdy Alvarezová při závodění omdlela. Stalo se jí to už v minulém roce na kvalifikačních závodech na olympiádu v Barceloně. I v tomto případě ji zachránila její trenérka Fuentesová.

„Maraton, cyklistika, přespolní běh… Všichni známe obrázky sportovců, kteří nezvládnou dokončit a ostatní jim pomohou… Náš sport není jiný než ostatní, jen je v bazénu. Snažíme se překonávat hranice, ale někdy narazíme,“ uvedl v prohlášení na instagramu americký tým akvabel.

Reklama

Související témata:

Doporučované