Hlavní obsah

Covid úřaduje v Premier League. Vsaďte na Arsenal, pokud bude hrát

Foto: Profimedia.cz

Hráči Arsenalu slaví trefu do sítě West Hamu.

Reklama

Po úvodních 3 kolech měli poslední Gunners v tabulce 0 bodů, skóre 0:9 a byli všem pro smích. Nyní sice evidují trable s kapitánskou páskou, ale omlazený tým funguje na výbornou. Jenže nad osudem „zdravé“ Premier League se smráká.

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádané ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, plynule navazuje svým 18. kolem. V něm se ovšem představí jen hrstka mužstev.

Již nyní je totiž zcela zřejmé, že Premier League výrazně omezí svůj víkendový provoz. Na vině jsou další pozitivní nálezy nové mutace covidu. Namísto deseti víkendových zápasů se tak přinejlepším dočkáme pěti.

Ve své soukromé Fantasy mám aktuálně hned tři hráče z Arsenalu. Proč?

Když pomineme fakt, že u jejich profilu zatím stále svítí, že jsou „fit“ a mohou hrát, všimneme si jejich výhodné ceny. Narozdíl od nejlepších hráčů z Manchesteru City, Manchesteru United, Liverpoolu nebo Chelsea, borci nosící dres Gunners patří k nejvýhodnějším akvizicím, co se týče poměru cena/výkon. Jejich současná hodnota, tedy ta reálná, zdaleka neodpovídá té virtuální.

Kanonýři chtějí 9 bodů

Jak známo, Gunners neprochází aktuální sezonou bez nepříjemného klopýtání. Nejedná se o žádnou sportovní mašinu. Nicméně Mikelu Artetovi se významně podařilo stabilizovat výkonnost svých hráčů. Arsenal se prezentuje o poznání pevnější obranou, konstruktivnější rozehrávkou a nově působí také mnohem disciplinovaněji, než tomu bylo například v uplynulém ročníku.

V posledním zápase s West Hamem ukázali Gunners i evidentní zlepšení v dovednosti dotlačit dobře rozjetý zápas do vítězného konce. Lacazette a spol. navíc demonstrovali, že dokážou odhalit soupeřovy slabiny a v pravý okamžik udeřit.

Domácí výhra 2:0 nad West Hamem může představovat klíčový milník v letošní sezoně z pohledu Arsenalu. Díky ní se vyhoupl na čtvrté místo v tabulce na úkor Hammers. Kdo by to byl tušil začátkem září. Gunners si čerstvě ověřili, že na týmy, které nejsou jasnými aspiranty na titul, si můžou v budoucích měsících věřit.

Náladu v táboře Arsenalu může zlepšit i vcelku optimistická vyhlídka prosincového programu. Pokud se ovšem uskuteční. Kanonýři by se teoreticky měli utkat v následujících kolech s trápícím se Leedsem United, tonoucím se Norwichem a pravda - výrazně zlepšeným Wolverhamptonem. Alibi stranou, všechno jsou to více než hratelné zápasy. Vědomí solidní formy umocní snahu Artety dostat ze svých hráčů maximum a z následující šňůry vytřískat ideálně 9 bodů. Posléze totiž přijdou o poznání náročnější konfrontace.

Volenka Kanonýrů

Na koho se tedy z kádru Arsenalu obrátit? Začněme pěkně od začátku, tedy od brankářské pozice. Hned tady se totiž nachází stále výhodná kořist. Je jí Aaron Ramsdale (5,1 mil. liber). Ten musel svou podzimní výkonností překvapit snad i sám sebe. Od svého uvedení na postu jedničky si vede více než suverénně. Jeho hru zdobí přesná rozehrávka a jisté zákroky. Ramsdale působí i na poměry světových brankářů velmi sebevědomě, což přispívá morálce celého mužstva.

Ramsdale vychytal v posledních 6 zápasech 3 čistá konta a občas si za nadstandardní výkony vyslouží ve Fantasy drahocenné bonusové body. Není divu, že se jeho Fantasy cenovka vyhoupla už o 0,6 mil. liber směrem nahoru.

Další vynikající alternativu na defenzivní post představuje Benjamin White (4,5 mil. liber), Jeho akvizicí pravděpodobně uvolníte část rozpočtu. Zároveň máte vzhledem k příznivému losu a formě obrany Gunners i poměrně vysokou šanci na další čistá konta. White dosud nasbíral ve 13 zápasech 6 nul. Dopředu se obvykle příliš nevydává, ale ofenzivu podporuje při rozích.

V záložní řadě nesmíme opomenout skvěle fungující duo Emile Smith Rowe (6 mil. liber) a Martin Odegaard (5,5 mil. liber). V posledním zápase se sice oba vystřídali, ale nedávná minulost ukázala, že dokážou efektivně spolupracovat.

Další varianta, která by váš tým mohla poměrně výhodně obohatit, se jmenuje Martinelli (5,2 mil. liber). Ale pozor, proti West Hamu musel nuceně střídat a je otázkou, jak na tom o víkendu bude. Nicméně pokud vsadíte na jeho dlouhodobou formu, neměli byste prohloupit. Martinelli patří ve Fantasy k záložníkům, ale Arteta ho využívá jako pohyblivého koncového hráče. V posledních 5 zápasech má Martinelli skvostnou bilanci 2+2.

Nedělní šlágr

Sobota nás měla původně přivítat šestizápasovou nadílkou, z níž ke čtvrtečnímu večeru zbyly na programu pouhá dvě utkání. Divákům bych doporučil sledovat střetnutí Leedsu United s Arsenalem (18:30).

V neděli se s největší pravděpodobností můžeme těšit na nejzajímavější konfrontaci 18. kola, a sice mezi Tottenhamem a Liverpoolem (17:30). Nezbývá nám než věřit, že se covidová situace ještě výrazněji nezhorší a nebudeme svědky dalších vynucených odkladů, případně rušení/odkládání kompletních hracích kol.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na sobotní poledne. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí a pevné zdraví.

Reklama

Doporučované