Hlavní obsah

Hložek míří do Leverkusenu, může se stát nejdražším hráčem české ligy

Foto: Profimedia.cz

Adam Hložek zkusí štěstí v bundeslize po boku Patrika Schicka.

Reklama

aktualizováno •

Novou adresou Adama Hložka, největšího českého fotbalového talentu od časů Tomáše Rosického, by se měl stát bundesligový Bayer Leverkusen. Podle německých médií tam měl Hložek podepsat pětiletou smlouvu.

Článek

V červenci mu bude teprve 20 let, ale v české lize už Adam Hložek v dresu Sparty zaznamenal 105 zápasů a 34 gólů. V reprezentačním dresu startoval na loňském Euru. Bylo otázkou času, kdy se rodák z Ivančic u Brna vydá na nějakou velkou zahraniční fotbalovou adresu.

Spekulovalo se v souvislosti s ním o Bayernu Mnichov, o Borussii Dortmund, v posledních dnech o londýnském Arsenalu.

Patrick Berger, šéfreportér německého sportovního kanálu Sport1, informoval dnes na svém twitterovém účtu, že Adam Hložek podepsal smlouvu s Bayerem Leverkusen s platností do léta 2027, tedy na pět let.

Odstupné pro Spartu má podle Bergera činit kolem 22 milionů eur. Ani Bayer, ani Sparta, ani hráčův agent Pavel Paska ale zatím přestup oficiálně nepotvrdili.

„Hotového stále nic není. Máme cíl uzavřít přestupová jednání do začátku reprezentačního srazu. Spekulace médií nebudeme komentovat,“ vyjádřil se Pavel Paska, šéf afentury ISM, která Adama Hložka zastupuje.

V Bayeru Leverkusen už působí další český reprezentant Patrik Schick. Jeho 24 branek v aktuálním bundesligovém ročníku posunulo klub mezi jisté účastníky Ligy mistrů. Schick přišel do Leverkusenu v září 2020 za 26,5 milionu eur. Klub ho tehdy koupil z AS Řím.

Nyní by ho tedy měl doplnit Adam Hložek. „Dokud to není oficiální, těžko to komentovat. Každopádně už dlouho říkám, že Adam má na to, aby se posunul v kariéře dál,“ vyjádřil se reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

Podle německého novináře Patricka Bergera byl Hložek zajímavou variantou i pro Dortmund a Bayern Mnichov. „Ale nikoli prioritou číslo 1,“ dodává.

Pokud by se potvrdila přestupní částka 22 milionů eur, předstihl by Adam Hložek v pomyslném žebříčku sestaveném podle ceny hráčů odcházejících z české ligy jeho dosavadního lídra Tomáše Součka.

Za něj nejprve West Ham zaplatil Slavii 4,5 milionu eur za hostování, následně pak doplatil 16,2 milionu eur za přestup. Dohromady šlo tedy o částku 20,7 milionu eur, nasmlouvanou v létě 2020.

Jiný evropský novinář Fabrizio Romano ze Sky Sport ovšem píše jen o 13 milionech eur za Hložka, s tím, že si měla Sparta vymínit třicetiprocentní podíl z dalšího Hložkova prodeje.

Aktualizováno o vyjádření Pavla Pasky.

Reklama

Doporučované