Hlavní obsah

Manažeři, do střehu. Víkend nabídne střet gigantů a bitvu o severní Londýn

Foto: Profimedia.cz

Diogo Jota v dresu Liverpoolu FC slaví svou trefu.

Reklama

Premier League se vrací kolem s pořadovým číslem 22. To nabízí Fantasy manažerům vítanou příležitost, jak strategicky vydělat na dvojitých hracích kolech. Která mužstva se v týdnu představí dvakrát?

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádaná ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, v pátek 14. 1. navazuje svým 22. kolem. To 21. ovládl s celkem 113 body „Coutinho10“. Průběžnou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

Ještě dalších 15 odložených zápasů čeká na svůj termín v rámci probíhajícího ročníku Premier League. Burnley (3) schází k odehrání nejvíc utkání. Jediné celky Manchester City a West Ham se dosud zázračně vyhýbaly veškerým odkládacím nástrahám, zbylých 18 má minimálně zápas „k dobru“. Už následující kolo nabízí hned několik příležitostí pro Fantasy manažery. Pojďme na ně.

Výhodný los?

Nadcházející 22. kolo přináší hned 8 celkům dvojitou porci zápasů a tedy zároveň dvojnásobnou šanci na bodový zisk. Jmenovitě sem patří Brentford (Liverpool venku, Manchester United doma), Brighton (Crystal Palace doma, Chelsea doma), Burnley (Leicester doma, Watford doma), Chelsea (Manchester City venku, Brighton venku), Leicester (Burnley venku, Tottenham doma), Manchester United (Aston Villa venku, Brentford venku), Tottenham (Arsenal doma, Leicester venku) a Watford (Newcastle venku, Burnley venku).

Kdo z výše zmíněných bude těžit z nejvýhodnějšího losu, toť otázka. Osobně věřím ofenzivě Watfordu, Leicesteru a Tottenhamu, ale také defenzivě Manchesteru United. Naopak bych si vyloženě nevsadil na londýnské celky Brentford a Chelsea.

Z brankářů se jeví jako výhodná volba David de Gea (5,2 mil. liber). Španělská jednička Manchesteru United patří k dosud nejlepším hráčům celého mužstva. V posledních 3 zápasech si připsal 14 zákroků. V nedávném duelu s Newcastlem byl jednoznačně nejlepším mužem v dresu United, ačkoliv inkasoval.

V obraně věřím Sergiovi Reguilónovi (5,4 mil. liber) ze Spurs. Jeho nadstandardní ofenzivní přínos v posledních několika zápasech nastínil jeho Fantasy možnosti. Vedle něj sázím na odzkoušeného Antonia Rüdigera (6,2 mil. liber), Joaa Cancela (7 mil. liber), Aymerica Laporteho (5,6 mil. liber) a „TAA“ (8,4 mil. liber). Obrany Blues, Citizens a Reds by měly dlouhodobě patřit k těm nejspolehlivějším. Ostatně zejména spolehlivá obranná fáze přispívá k jejich vysokému postavení.

Zálohu mi po přestupových úpravách vyztuží James Maddison (6,9 mil. liber), Bukayo Saka (6,4 mil. liber), Mason Mount (7,7 mil. liber), Diogo Jota (8,2 mil. liber) a Bernardo Silva (7,5 mil. liber). Do útoku pak neváhejte vyzkoušet kohokoliv z dvojice Joshua King (5,8 mil. liber)/Emmanuel Dennis (6,1 mil. liber), tedy dua bijců z Watfordu. Před Sršni jsou dva záchranářské duely, ve kterých se mnohé rozhodne. Pokud váháte, spekuluje se o tom, že by Dennis nemusel nastoupit k utkání proti Newcastlu. King se tak jeví jako lepší varianta.

Program 22. týdne

Nenechte si ujít dvojici zápasů, které, doufejme, řádně okoření 22. kolo. V sobotu se od 13:30 utká Manchester City s londýnskou Chelsea. V neděli se můžete těšit od 17:30 na šlágr kola, kterým se stává severolondýnské derby mezi Tottenhamem a Arsenalem. Obě utkání můžete shlédnout na tv stanici Premier Sport 1.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát stanovena na pátek v 19:30. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí a pevné zdraví.

Reklama

Související témata:

Doporučované