Hlavní obsah

Předpověď pro 13. kolo Premier League: Držme se favoritů a střelce z Burnley

Foto: Profimedia.cz

Joao Cancelo v akci během domácího ligového utkání mezi Manchesterem City a Crystal Palace.

Reklama

Poslední listopadový hrací týden ve virtuální hře Fantasy Premier League je tu. V sázce jsou nejlepší tři místa v rámci měsíce. Do kterých borců vložit svou důvěru tentokrát, se zamýšlí Karel Tvaroh.

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádané ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, po týdnu navazuje už 13. hracím kolem. Na průběžné první příčce naší společné ligy si vybudoval solidní náskok Marek Bednář s mužstvem „AC Barrandov“. V rámci čela soutěže došlo ke kosmetické úpravě, když třetí „Safari FC“ bodově dorovnali druhý „Ice Team“. Celou tabulku si můžete prohlédnout zde.

Nejprve s pravdou ven. Abych se všem Fantasy manažerům veřejně přiznal, poslední kolo jsem dočista zapomněl udělat před uzávěrkou personální změny, a tak mi v základní sestavě například chyběl Antonio Rüdiger. Pohled na 14bodového německého stopera na pozici druhého náhradníka byl tuze smutný. Nicméně i přes trestuhodné pozapomnění moje statečná jedenáctka nakonec nasbírala celkem 78 bodů, tedy 21 bodů nad rámec průměrného skóre. Další důkaz, že méně bývá mnohdy ve virtuálním světě Fantasy více.

Kdo s koho?

Když jsem si procházel rozpis zápasů 13. kola Premier League, několik myšlenek mi dopomohlo s finálním složením (doufejme) té pravé vítězné sestavy. Arsenal se oklepe z drtivé porážky 0:4 na Anfieldu a vrátí se na koně v zápase s posledním Newcastlem. Liverpool v domácím prostředí rozdrtí i dalšího soupeře. Průběžně 13. Southampton odskáče formu Reds, kteří si zastřílí. Manchester City si na Etihad Stadium dokráčí k výhře s West Hamem, ale utkání přinese gólové hody, takže Michail Antonio (8,2 milionů liber) v sestavě své místo nakonec uhájil.

Chelsea alias průběžný lídr Premier League na svém trávníku přejede Manchester United. Na hostech se výrazně podepíše ztráta vykartovaného kapitána Harryho Maguirea v kombinaci s dlouhodobou absencí Raphaela Varaneho, a domácí Blues navážou na svou úterní kanonádu s Juventusem.

Prognózu bychom tedy měli. Které borce však z favorizovaných mužstev zvolit a koho ověnčit kapitánskou páskou tentokrát?

V Chelsea bych se držel osvědčené defenzivní sestavy – brankář Edouard Mendy (6,2 milionů liber), stoper Antonio Rüdiger (6,8 milionů liber) a krajní bek Reece James (6,1 milionů liber). Bohužel Ben Chilwell bude podle aktuálních prognóz mimo hru na několik měsíců a možná i do konce sezony.

Z kádru Citizens volím konzervativně univerzála Joãa Cancela (6,4 milionů liber). Oranžový otazník visí opět nad startem Jacka Grealishe (7,7 milionů liber), nechám si ho z dlouhodobého hlediska aspoň na lavici. Od následujícího kola bych doporučil i akvizici brankáře Edersona (6 milionů liber). Citizens totiž sehrají zápasy venku s Aston Villou a Watfordem, doma s Wolves a Leedsem, v Newcastlu, doma s Leicesterem a na Brentfordu. Mužstvo, které právě zničilo hvězdné PSG, je navíc v obřím laufu.

Liverpool zastoupí v mé jedenáctce stálice Diogo Jota (7,5 milionů liber). Nechybí ani Trent Alexander-Arnold (7,6 milionů liber) a s kapitánskou páskou pochopitelně Mohamed Salah (12,7 milionů liber). Nač se snažit hledat jiného lídra, když máte toho nejlepšího.

Nebát se překvapit

Z méně okoukaných (vlastněných) borců jsem ulovil Sergi Canóse (5,5 milionů liber), jemuž se v Brentfordu náramně daří. Dalším tipem je pak akvizice Hee-Chan Hwanga (5,8 milionů liber) z Wolves. Vsadil bych si i na formu Daniela Jamese (6 milionů liber), jenž se konečně v Leedsu rozehrál. V posledních 3 zápasech nasbíral ve hře 15 bodů.

Zopakuji to ještě jednou – nebojte se zařadit do sestavy Maxwela Corneta (6,1 milionů liber). Cornet přišel do Burnley z Lyonu v létě na poslední chvíli, ale na jeho zázračně hladké aklimatizaci se to neprojevilo. Univerzál z Pobřeží Slonoviny se stal historicky prvním hráčem Burnley, jemuž se podařilo ve svých prvních 6 zápasech hned pětkrát skórovat. Jednalo se přitom pokaždé o trefy výstavního charakteru.

Pokud stále váháte, pouze dodám, že Burnley čekají papírově snazší zápasy. Nejprve Clarets vyzvou Tottenham doma, pak Wolves a Newcastle venku, West Ham doma, Watford doma, Aston Villu venku a Everton doma. Hratelné zápasy, v nichž může Cornet rozdávat fotbalovou radost i nadále.

Víkend s PL vygraduje v neděli

Sobotní den v Anglii startuje klasicky po poledni. Ve 13:30 vyzve Arsenal Newcastle. Od 16:00 si nenechte ujít souboj Liverpoolu se Southamptonem. V 18:30 svede bitvu Brighton s Leedsem.

V neděli jsou na programu nejzajímavější duely z pohledu neutrálního fotbalového diváka, ale i optikou českého fanouška. Manchester City totiž vyzve od 15:00 hosty z West Hamu. Od 17:30 se můžeme těšit na šlágr kola mezi lídrem z Chelsea a Manchesterem United.

A nezapomeňte – pokud ještě nemáte zahranou kartu „Wildcard“, máte nejvyšší čas. V rámci sezony sice obdržíte druhou po 20. kole, ale nastřádat si obě nesmíte. To v praxi znamená, že pokud byste svou první dobrovolně nevyužili, zůstane vám po 20. kole pouze jedna.

Uzávěrka Fantasy je pevně stanovena na sobotní poledne. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí, pevné nervy a hlavně příjemnou zábavu.

Reklama

Související témata:

Doporučované