Hlavní obsah

Fotbalová legenda Pelé je na tom zle. Převezli ho na jednotku paliativní péče

Foto: Profimedia.cz

Dvaaosmdesátiletý Pelé se léčí s nádorem tlustého střeva už déle než rok, v sobotu byl převezen na jednotku paliativní péče.

Reklama

Legendární fotbalista Pelé už nereaguje na běžnou léčbu rakoviny a byl přemístěn na oddělení paliativní péče. Muž, jenž je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob, se s nádorem tlustého střeva léčí od loňského září.

Článek

Legendární brazilský fotbalista Pelé byl přemístěn na oddělení paliativní péče, píší brazilská média. Dvaaosmdesátiletý někdejší útočník už údajně nereaguje na běžnou léčbu nádoru tlustého střeva, který mu byl diagnostikován loni v září.

Pelé, který je všeobecně považován za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob, byl podle lékařských zpráv v úterý přijat do nemocnice k přehodnocení léčby rakoviny a později mu byla diagnostikována infekce dýchacích cest, informoval deník The Guardian.

List Folha de S. Paulo uvedl, že chemoterapie byla nyní pozastavena a že Pelé je v paliativní péči a léčí se pouze příznaky, jako je bolest a dušnost.

Pelé byl v úterý hospitalizován kvůli otokům po celém těle a problémům se srdcem. Ve čtvrtek Pelé na Instagramu uvedl, že byl v nemocnici kvůli pravidelné měsíční návštěvě, a poděkoval svým příznivcům za pozitivní zprávy, které mu poslali. Lékaři pak v páteční zprávě potvrdili, že je jeho stav stabilizovaný.

Bývalý fotbalista se s rakovinou léčí od loňského září. Po odstranění nádoru v tlustém střevě podstoupil několik chemoterapií. Lékaři později objevili nádor rovněž v játrech a plicích, fotbalista trpěl i na zánět močových cest.

Pelé, celým jménem Edson Arantes do Nascimento, vyhrál s Brazílií tři fotbalová mistrovství světa v letech 1958, 1962 a 1970. Za národní tým své země skóroval 77krát v 92 zápasech.

Reklama

Související témata:

Doporučované