Hlavní obsah

Do kladenské haly, kde je doma Jágrův klub, přiteče od státu 143 milionů

Foto: Profimedia.cz

Rytíři Kladno, klub Jaromíra Jágra se samozřejmě stará také o výchovu mladých hokejistů.

Reklama

Na přestavbu kladenského zimního stadionu přispěje i Národní sportovní agentura. Pokud město Kladno dodá ještě několik vyžádaných dokumentů, obdrží dotaci 143 milionů Kč. V hale budou nastupovat Rytíři Kladno, klub Jaromíra Jágra.

Článek

Dotace se bude čerpat z investičního programu pro nadregionální sportovní stavby. Už na přelomu loňského a letošního roku bylo rozhodnuto, že dotaci z něj obdrží projekty mutlifunkčních, v první řadě také hokejových hal v Brně a Jihlavě.

Mezi projekty, které byly nadále přezkoumávány, patřil „zimák“ v Kladně. Vyšetřovalo se mimo jiné, do jaké míry případná státní dotace investovaná do haly napomůže sportovnímu vyžití kladenských dětí a veřejnosti. A do jaké míry z ní bude těžit profesionální klub Rytíři Kladno, který patří hokejové legendě jménem Jaromír Jágr.

Po konzultacích s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže konstatovaly orgány Národní sportovní agentury, že projekt kladenské haly neporušuje evropská pravidla o veřejné soutěži.

„Vyžádali jsme si ještě několik dalších dokumentů. A pokud je město Kladno náležitě dodá a doplní, nic už by nemělo stát v cestě vyplacení dotace,“ říká Jakub Večerka, mluvčí Národní sportovní agentury.

Do přestavby haly, která patří městu, se Kladno pustilo v loňském roce, začalo ji financovat z vlastního rozpočtu. A vedení města doufalo, že dostane i finanční injekci od kraje a od státu.

Hokejový klub v loňské sezoně nastupoval ke svým domácím zápasům na chomutovském ledě.

„Dostavěli jsme střechu. Nyní bude záležet na vnitřních pracích. Vršek vypadá velice dobře a řekl bych, že i spousta našich fanoušků to ocení,“ citoval před několika dny Jaromíra Jágra v této věci deník Sport.

„Hodně se to změnilo. Musím říct, že to bude daleko komfortnější a hezčí,“ dodal druhý nejproduktivnější hráč historie NHL.

Jaromír Jágr je členem Národní rady pro sport, poradního orgánu Národní sportovní agentury.

Dotační program pro nadregionální sportovní svazy vypsaný v loňském roce disponoval částkou 900 milionů korun. Jak v Brně, tak v Jihlavě žádali úspěšně o 300 milionů korun.

Neuspěly mimo jiné žádosti o dotaci z Hradce Králové nebo z Pardubic, kde staví nové fotbalové stadiony. Hradecký magistrát se to rozhodl řešit správní žalobou podanou na Národní sportovní agenturu.

Reklama

Doporučované