Hlavní obsah

Sport lidi spojuje a má smysl, myslí si zpěvák Daniel Landa

Olympijský festival v Ostravě navštívili například třinečtí thaiboxeři a Daniel Landa.Video: Tomáš Vzorek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Olympiáda pasivně i aktivně - obě možnosti umožňuje Olympijský festival v Brně i Ostravě. Aktivně si můžou návštěvníci celou řadu olympijských sportů sami vyzkoušet pod odborným dohledem.

Článek

Letos se Olympijský festival koná na dvou místech v Česku, v Brně a v Ostravě. Ten ostravský nabízí třeba biatlonovou trať včetně střelnice, ledové minikoryto pro sáňky nebo bruslařskou dráhu. Na organizaci se podílí i řada klubů z Moravskoslezského kraje.

Ti sportovci, kteří se přímo nepodílejí, se přišli alespoň podívat a vyzkoušet některé disciplíny na vlastní kůži. Své svěřence sem přivedl například trenér thajského boxu Martin Vaňka, který vychoval už i mistra světa, mistra Evropy a několik mistrů České republiky.

Thajský box se před časem stal olympijským sportem, takže olympiáda je i pro tyto bojovníky velkou motivací. „Boxeři musejí být všestrannými sportovci, takže doufám, že si to tady mí svěřenci všechno vyzkoušejí a že jim to půjde,” říká s úsměvem trenér Vaňka.

Na Olympijský festival zve všechny zájemce i koordinátor ostravského parku Martin Maur: „Zájem je velký, ale jsou hodiny, kdy je tady volněji a každý si může zasportovat opravdu v klidu.”

Landa: Odsouzený ke sportu

„Sport je krásná věc, která dokáže lidi opravdu spojit, já sám jsem i aktivní sportovec a řekl bych doživotní odsouzenec ke sportu,” tvrdí zpěvák Daniel Landa, který si návštěvu festivalu v Ostravě také nenechal ujít.

Festival bude pokračovat až do konce samotných olympijských her. Celý rozhovor najdete ve videu nad tímto článkem.

Reklama

Doporučované