Hlavní obsah

Tenista Kyrgios napadl partnerku. Ojedinělá hloupost, uznal soud

Foto: Profimedia.cz

Tenisová hvězda Nick Kyrgios přichází 3. února 2023 k soudu.

Reklama

Australský tenista Nick Kyrgios přiznal, že napadl svou partnerku. Soud nicméně označil incident za „ojedinělou hloupost“ a žalobu zamítl. Právníci sportovce obhajovali tím, že trpí psychickými problémy.

Článek

Australský tenista Nick Kyrgios při hádce strčil na ulici do své přítelkyně, která se po pádu zranila. Kvůli napadení ženy hrozily sportovci podle agentury AP až dva roky vězení. Od soudu nicméně v pátek odešel bez trestu, informovala stanice BBC.

Chiara Passariová, dnes již expartnerka tenisové hvězdy, ve své výpovědi uvedla, že po napadení trpěla těžkým traumatem. Problémy měla mít i se ztrátou váhy, nespavostí i navazováním nových vztahů.

„Vím, že to nebylo v pořádku. Omlouvám se za bolest, kterou jsem způsobil,“ uvedl dvacátý hráč světového žebříčku v prohlášení poté, co padl verdikt. Ve svém rozhodnutí soud incident označil za „ojedinělý akt hlouposti nebo frustrace“.

Kyrgiosovi právníci se během procesu odvolávali na tenistovo duševní zdraví. Podle psychologa trpěl depresemi, měl pocit viny i sklony k sebepoškozování.

„Nebyl jsem v dobrém rozpoložení, když se to stalo, a reagoval jsem na obtížnou situaci způsobem, kterého hluboce lituji,“ uvedla u soudu tenisová hvězda.

Přečtěte si více o tenistovi Nicku Kyrgiosovi

První grandslam roku Australian Open ještě pořádně nezačal a už někteří Australané budou mít o jeden důvod méně ho sledovat. Jejich miláček, enfant terrible a černý kůň soutěže Nick Kyrgios, byl nucen odstoupit kvůli zranění.

Kyrgiosův psycholog Sam Borenstein soudu řekl, že duševní nemoc se u sportovce „vracela“ a že trpěl myšlenkami na sebepoškozování.

Při vynášení rozsudku soudkyně Beth Campbellová uvedla, že Kyrgios byl „mladý muž, který se snažil dostat z vyhrocené emoční situace“. „Jednal jste v zápalu okamžiku,“ podotkla směrem ke sportovci.

Tenista se v pátek dostavil k soudu o berlích, které má po nedávné operaci kolena. Zranění ho minulý měsíc donutilo odstoupit z letošního Australian Open.

Informace, že Kyrgios napadl expartnerku, se na veřejnost dostala loni během Wimbledonu, kde se tenista probojoval až do finále.

Sportovec je známý svým nevyzpytatelným chováním také na hřišti. Za ničení raket nebo pokřikování vulgarit byl už několikrát penalizován.

Reklama

Doporučované