Hlavní obsah

To muselo bolet. Video ukazuje, jak hráč skolil aktivistu-narušitele

Bez komentáře: Obránce Bobby Wagner z Los Angeles Rams skládá ekologického aktivistu k zemi. Video: twitter/TheSFNiners, AP, SNTV

 

Reklama

Utkání amerického fotbalu v USA jsou velice populární a sledovaná. Zároveň se stávají i terčem různých aktivistů. Jeden z nich narušil zápas mezi San Francisco 49ers a Los Angeles Rams.

Článek

Zápas nejvyšší profesionální ligy amerického fotbalu ve Spojených státech amerických pozastavil vpád ekologického aktivisty na hřiště. Narušitel měl v ruce dýmovnici a pokusil se přeběhnout přes celé hřiště. Včasná reakce jednoho z hráčů mu to však překazila.

Obranný zákrok Bobbyho Wagnera z Los Angeles Rams se okamžitě stal hitem sociálních sítí. Bojovník za práva zvířat předtím utekl ochrance a přerušil zápas San Francisco 49ers a Los Angeles Rams, který se hrál v noci na úterý.

„Jen jsem viděl někoho běžet na hřišti a (vypadalo to), že neměl být na hřišti,“ řekl Wagner v rozhovoru s novináři, kteří se ho ptali na incident. „Viděl jsem, že ochranka má malý problém, tak jsem jim pomohl,“ dodal v rozhovoru, z něhož citoval deník The Guardian. Sportovec si vysloužil pochvalné reakce příznivců na sociálních sítích.

Aktivista patří ke skupině Direct Action Everywhere, která v roce 2017 pronikla do masozávodu Circle Four Farms v Utahu a unesla dvě selata, aby je zachránila před porážkou.

Úřady později pět členů organizace obvinily. Podle deníku Salt Lake Tribune se tři z nich dohodli na urovnání. Zbylá dvojice to ale odmítla a tento týden měla stanout před soudem, kde jim hrozí za krádež a vloupání i 10 let vězení. Právě proto dorazilo několik členů organizace na stadion - chtěli přitáhnout pozornost k procesu se svými kolegy.

Mohlo by vás zajímat

Situace kolem americké basketbalové superstar Brittney Grinerové, která je od února zadržována v Rusku za ilegální přechovávání drog, dostává v USA chvílemi až bizarní nádech.

Přímo na hřiště vběhli s dýmovnicemi dva z nich, jednoho z nich zajistila ochranka, ale druhý unikl dál. V tu chvíli na scénu vstoupil Wagner a ramenem srazil prchajícího demonstranta. Se spoluhráčem Takkaristem McKinleyem pak předal aktivistu ochrance. Tím bylo přerušení zápasu definitivně ukončeno.

Několik médií identifikovalo demonstranta, kterého Wagner skolil, jako Alexe Taylora, který s organizací Direct Action Everywhere spolupracuje.

Wagnerův pondělní zásah není nejznámějším momentem jeho hráčské kariéry. Na konci sezony v roce 2013 pomohl Seattle Seahawks vyhrát Super Bowl nad Denver Broncos a několikrát byl vybrán za člena All-Stars týmu.

Reklama

Doporučované