Hlavní obsah

Přestup hvězdy do PSG? Neklaplo to, Chelsea prý třikrát poslala špatné dokumenty

Foto: Profimedia.cz

Hakim Ziyech zůstal i 1. února na soupisce Chelsea.

Reklama

Měla to být výhra pro všechny strany. PSG by získalo zajímavého a schopného hráče, Chelsea by si uvolnila místo na soupisce a Hakim Ziyech by dostal šanci zahrát si s Messim, Neymarem a Mbappém. Jenže nakonec je vše jinak.

Článek

Miliardářské kluby Chelsea a PSG se dohodly na zapůjčení jedné z hvězd uplynulého mistrovství světa v Kataru do konce sezony, které nezahrnovalo opci na koupi. O přesunu devětadvacetiletého marockého záložníka mluvil jako o hotovém i Fabrizio Romano, který získal cenu pro nejlepšího fotbalového novináře za rok 2022. Dokonce připojil i hlášku „here we go“, kterou označuje finalizující se přestupy.

O marockého reprezentanta se údajně zajímalo několik klubů včetně Newcastlu z Premier League, ale Ziyech dal přednost PSG. V den uzávěrky přestupů odcestoval do francouzské metropole, aby absolvoval zdravotní prohlídku a dohodl se na osobních podmínkách.

Z přestupu ale sešlo poté, co nebyly včas podepsány potřebné dokumenty. Chelsea byla obviněna z vyplnění špatné dokumentace, vinu ovšem připsala „technologické závadě“.

Chybná dokumentace

Fotbalový poradce Paris Saint-Germain Luis Campos naznačil, že navrhovaný přestup Hakima Ziyecha do mistrovského týmu Ligue 1 se Chelsea „nehodil“.

Campos hovořil s novináři po sobotním vítězství PSG 2:1 nad Toulouse na Parc des Princes. „Hráč byl s námi a dohodli jsme se, udělali jsme všechno. Ale stejně jako u všech přestupů potřebujete, aby přístup všech tří stran byl bezchybný. V tomto případě se přesun Paris Saint-Germain i Ziyechovi velice hodil. Bohužel u poslední strany to nefungovalo,“ podotkl funkcionář.

Také podle francouzského novináře Bruna Salomona za to může Chelsea. Zástupci anglického klubu údajně poslali třikrát špatné dokumenty, což zabránilo tomu, aby se obchod uskutečnil.

Salomon později uvedl na twitteru: „Chelsea měla v hlavě pouze nákup Enza Fernándeze, a proto nemusela nutně věnovat velkou pozornost dohodě s PSG o Ziyechovi… Proto tato situace…“

I Chelsea by na tom vydělala…

Zájem o Ziyecha byl po mistrovství světa v Kataru vysoký. Pomohl Maroku, aby se jako první africká země v historii dostalo do semifinále v Kataru, kde utrpělo porážku 0:2 s druhou Francií. V zápase o třetí místo pak Maroko prohrálo 2:1 s Chorvatskem.

Poté, co Chelsea v lednu utratila jmění za přivedení dalších útočníků, se Ziyechův odchod ze západního Londýna jevil jako ještě pravděpodobnější. Na Stamford Bridge přišli křídelníci z Ukrajiny a Anglie Mykhaylo Mudryk ze Šachtaru Doněck a Noni Madueke z PSV Eindhoven a útočník z Pobřeží slonoviny David Datro Fofana z Molde FK. K nim přibyl také Portugalec João Félix (hostování z Atlétika Madrid), střed zálohy posílil zmiňovaný mistr světa z Argentiny Enzo Fernández (Benfica Lisabon) a do defenzivy přibyl Francouz Benoît Badiashile (Monaco). Mělo se tedy za to, že Ziyechovy služby již nejsou potřeba.

Ziyech se v této sezoně na Stamford Bridge navíc potýká s nedostatkem formy. Maročan nastoupil ve všech soutěžích patnáctkrát, přičemž nedokázal vstřelit gól a zaznamenal pouze jednu asistenci.

Nyní je však pravděpodobné, že Ziyech stráví zbytek sezony na lavičce – nebo dokonce nebude v zápasové nominaci – vzhledem ke všem novým příchodům Chelsea.

Celkově Chelsea během této sezony koupila už šestnáct hráčů, což je například více než počet dosavadních výher v letošním ročníku Premier League (8).

Reklama

Doporučované