Hlavní obsah

Spory hodí za hlavu, do bitvy proti Hingisové vstupují české tenistky sebevědomě

České tenistky trénují na čtvrtfinále Fed Cupu proti Švýcarsku.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

První fedcupový víkend letošní sezony svede proti sobě Češky a Švýcarky. Na čtvrtfinále do pražské O2 areny dorazila i Martina Hingisová, tentokrát ale v roli trenérky švýcarského výběru.

Článek

Trenér Petr Pála sází v nominaci na čtvrtfinále na osvědčená jména. Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová, to je favorizované kvarteto, které je pasováno i do role favoritek letošního Fed Cupu. Aby ne, všechny čtyři se významnou měrou podílely v letech 2011 - 2016 na pěti titulech českého týmu.

Před letošní sezonou se často hovořilo o narušené chemii v týmu. Barbora Strýcová totiž přišla o svého trenéra Tomáše Krupu, který odešel trénovat Karolínu Plíškovou, opačným směrem nakonec putoval David Kotyza. Všechny spory jsou ale podle slov českých tenistek zažehnané, atmosféra v týmu je dobrá a všechny čtyři hráčky už se těší na čtvrtfinálovou bitvu. Jejich dřívější slova dokumentovala také uvolněná atmosféra na středeční tiskové konferenci.

Sobotní a nedělní zápasy ale nebudou vůbec jednoduché. Trenér Pála varuje, že i přes horší postavení v žebříčku není radno Švýcarky podceňovat. Bencicová, Bacsinszká, Teichmannová a Golubicová mohou české tenistky pořádně potrápit. Pomoci by jim k tomu mohla i trenérka Martina Hingisová, která, ještě jako hráčka, strávila se švýcarským Fed Cupem sedmnáct kol ženského týmového turnaje.

Oficiální los proběhne v pátek, čtvrtfinálové dvouhry Fed Cupu pak startují v pražské O2 areně v sobotu ve 13:30.

Reklama

Doporučované