Hlavní obsah

Spotify viní Apple z porušování pravidel hospodářské soutěže

Spotify viní Apple z porušování pravidel hospodářské soutěže.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Služba pro streamování hudby Spotify podala u Evropské komise stížnost na firmu Apple kvůli údajnému porušování pravidel hospodářské soutěže. Apple podle stížnosti ve svém obchodu s aplikacemi App Store zavedl podmínky, které mají potlačit konkurenty jeho vlastní služby pro streamování hudby Apple Music.

Článek

Šéf společnosti Spotify Daniel Ek uvedl, že Apple tak uživatelům omezuje možnost výběru a brzdí inovace. „Aplikace by měly soutěžit na základě kvalit, nikoli na základě toho, kdo vlastní obchod s aplikacemi,“ prohlásil hlavní právník podniku Horacio Gutierrez.

Spotify čelí další žalobě, vydavatelství Wixen po službě požaduje přes miliardu dolarů

Spotify úspěšně vstoupilo na burzu. Miliardový investiční motor funguje, oddychlo si Silicon Valley

Společnost Spotify podle listu tvrdí, že Apple pomocí různých omezení tlačí konkurenční předplatitelské služby k tomu, aby využívaly jeho platební systém, který si z plateb strhává 30 procent. Upozorňuje rovněž, že u konkurenčního obchodu s aplikacemi Play firmy Google takovýmto restrikcím nečelí.

Evropská komise potvrdila, že stížnost společnosti Spotify obdržela. Podle mluvčího komise nyní předloženou stížnost „zkoumá podle svých standardních postupů“.

Reklama

Doporučované