Hlavní obsah

Výpravčí na českých nádražích budou mít nové uniformy. Podívejte se

Správa železnic pro výrobu nového oblečení uspořádala veřejnou zakázku, ve které zvítězila firma Blažek Holding.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Barevné prvky na oblečení zvýrazňují firemní barvy tyrkysová s oranžovou, a to včetně nového loga, které Správa železniční dopravní cesty používá od letošního roku.

Článek

Tisíce výpravčích a dalších zaměstnanců na české železnici se nejpozději do dvou let převlečou do nových uniforem. Cestující je budou moci dál poznat podle dominantních tmavě modrých a bílých barev, které budou doplňovat nové barvy správy železnic, tedy tyrkysová a oranžová. Zůstávají také červené čepice. Kompletní obměna uniforem bude SŽDC stát kolem 70 milionů korun.

Správa železnic pro výrobu nového oblečení uspořádala veřejnou zakázku, ve které zvítězila firma Blažek Holding. Uniformy jsou určeny pro přibližně 4600 provozních zaměstnanců. Průměrné náklady na kompletní výstroj jednoho zaměstnance by podle organizace neměly přesáhnout 16 000 korun.

„Naši zaměstnanci si zaslouží kvalitní a plně funkční oblečení. Výpravčí se totiž při pracovním výkonu pohybují uvnitř i vně budov ve všech ročních obdobích,” uvedl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda. Obměna uniforem by se podle něj měla uskutečnit najednou.

Nové stejnokroje budou podle SŽDC kvalitnější a komfortnější než současné. Při výběru byl pro organizaci podstatný také způsob údržby a životnost použitého materiálu.

SŽDC, pro kterou pracuje asi 17 000 lidí, spravuje celostátní i regionální tratě, jež vlastní stát. Od roku 2016 se stará také o nádraží, která koupila od Českých drah.

Reklama

Související témata:

Doporučované