Hlavní obsah

Stadion v Ďolíčku už patří Praze. Bývalý šéf Bohemians však převod napadl trestním oznámením

Okolnosti prodeje stadionu Bohemians zpochybňuje Michal Vejsada, bývalý vlastník klubu.

 

Reklama

Kauza Ďolíček nekončí. Podle Michala Vejsady byl obchod předražen o 51 milionů korun.

Článek

Sága o záchraně stadionu ve vršovickém Ďolíčku se táhla několik let. Privátní vlastník, společnost Bohemians Real, později Safety Real, byl odhodlán stadion strnout a vybudovat místo něj na lukrativním pozemku na Praze 10 developerský projekt.

Aby k tomu nedošlo a fotbalový klub Bohemians nepřišel o své tradiční sídlo, rozhodlo se zasáhnout hlavní město Praha. Zastupitelé v roce 2016 odsouhlasili, že stadion za 121 milionů koupí.

Následovaly průtahy vysvětlované problémem trafostanice, která sice byla na stadionu, ale neměla vyjasněného vlastníka. Letos v lednu však k převodu stadionu a novému zápisu v katastru přece jen konečně došlo.

Celou transakci ale napadá Michal Vejsada, bývalý majitel klubu Bohemians, jenž v roce 2005 skončil v konkurzu. A nástupnictví tehdy získal nový subjekt Bohemians 1905, který prvorepublikovou tradici původního klubu rozvíjí dodnes.

Ale zpět k Michalu Vejsadovi, jenž jménem České fotbalové unie 1910 podal v minulém týdnu trestní oznámení, kterým vlastnický převod stadionu napadl a zpochybnil.

„Podmínkou uzavření smlouvy bylo, že vejde ve známost jméno konečného vlastníka společnosti. To se dodnes nestalo a společnost se přesunula do Londýna,“ říká Vejsada. Vadí mu také, že prodej stadionu byl podle něj předražen o 51 milionů korun. V té souvislosti Vejsada argumentuje revizním znaleckým posudkem.

Záleží nyní na stanovisku policie, případně státního zastupitelství, jak Vejsadovo oznámení vyhodnotí.

Bohemians mají na stadionu na 10 let garantovaný pronájem, s městem jednají o možných stavebních úpravách či dokonce přímo o rekonstrukci stadionu s možností dostavby tribuny u Vršovické třídy.

Reklama

Doporučované