Hlavní obsah

Stanciův přestup do fotbalové Sparty nakonec zlomil český rekord. Agent prozradil, co drhlo

Za Nicolae Stanciu zaplatí Sparta stamiliony korun.

 

Reklama

Suma 117 milionů korun, kterou Sparta vyplatí za rumunského fotbalistu, nemá v Česku obdoby.

Článek

Časy, kdy fotbalová Sparta vyhlašovala, že finanční strop pro pořízení posily do jejího kádru je někde kolem 25 milionů korun, jsou dávno pryč.

Ačkoli se částky spojované s příchodem největší zimní posily, kterou je Nicolae Stanciu, různí, všechny odhady by postačily na překonání dosavadního rekordu. Míněno tedy v kategorii odstupného, které kdy tuzemské kluby vydaly za jednu posilu.

Podle informací Seznamu zaplatí Sparta za Stanciua jeho dosavadnímu klubu, tedy Anderlechtu Brusel, jako základní plnění 117 milionů korun, další bonusy mohou následovat, a to v souvislosti s výkony rumunského hráče a hlavně podle toho, jak se Sparta opět zapojí do bojů v pohárové Evropě.

I předchozí rekordní příchody na českém trhu evidovala Sparta. V létě přivedla z Maccabi Tel Aviv izraelského reprezentanta Tal Ben Chaima za 77 milionů korun.

Rok předtím, v srpnu 2016, koupila z dánského Midtjyllandu svého bývalého hráče Václava Kadlece, tehdy se uváděla suma 73 milionů korun.

Proč Nicolae Stanciu opouští Anderlecht? Proč si právě se Spartou padli do oka? Proč se jednání o přestupu tak dlouho táhla? A proč agent Pavel Zíka, který stál v pozadí transferu, srovnává komplikace v „případu Stanciu” s historií přestupu Petra Čecha z Rennes do Chelsea v roce 2004?

Reklama

Související témata:
RSC Anderlecht

Doporučované