Hlavní obsah

Star Wars: Epizoda IX má nového režiséra. Je jím staronový J.J. Abrams

J.J. Abrams bude režírovat další epizodu ze ságy Star Wars.Video: Jakub Říha

 

Reklama

Po odchodu Colina Trevorrowa usedne do režisérského křesla snímku, který zatím nese název Star Wars: Epizoda IX, J.J. Abrams.

Článek

Star Wars: Epizodu IX bude režírovat J.J. Abrams. Nahradí tak minulý týden odvolaného režiséra Colina Trevorrowa, mimo jiné tvůrce Jurského světa. O skutečnosti v úterý informoval server starwars.com. Abrams není fanouškům příběhů z předaleké galaxie cizí. Stál totiž u oživení kultovní ságy v roce 2015, když se podílel na scénáři a režíroval film Star Wars: Síla se probouzí. Stejnou roli, včetně té producentské, zastane i v novém pokračování nejnovější trilogie.

U Disneyho mají ze spolupráce radost. „Ve filmu Síla se probouzí J.J. předvedl vše, v co jsme mohli doufat. Jsem opravdu nadšená, že se vrací zpět, aby uzavřel tuto trilogii,” prohlásila Kathleen Kennedyová, ředitelka společnosti Lucasfilm, kterou vlastní studio Disney. K výměně režisérů Hvězdných válek už v minulosti došlo. Letos v červnu studio Disney ukončilo spolupráci s režiséry Philem Lordem a Christopherem Millerem, kteří do té doby pracovali na filmu o vesmírném pašerákovi Hanu Solovi. Problémy se nevyhnuly ani zatím poslednímu filmu Rogue One: Star Wars Story. Ten před uvedením do kin minulý rok prošel nezvykle velkými přetáčkami. Volba Abramse tak může působit jako sázka na osvědčenou značku, od které Disney ví, co očekávat.

Reklama

Související témata:

Doporučované