Hlavní obsah

Staré Sedlo chystá rekonstrukci lávky přes Ohři, je to důležité pro cyklisty

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na stavbu přispějí vesnici i mikroregion Sokolov - východ a Karlovarský kraj. Současná lávka bude kvůli přípravě stavby uzavřená od 1. listopadu.

Článek

Obec Staré Sedlo chystá rekonstrukci lávky přes Ohři na cyklostezce do Lokte. Lávka je důležitá zejména pro cyklisty, kteří páteřní cyklostezku podél Ohře využívají.

„Jde o lávku, která spojuje páteřní cyklotrasu se Starým Sedlem, zhruba na půli cesty ze Sokolova a do Lokte. Je v havarijním stavu. Obec požádala úspěšně o dotaci, ale protože vysoutěžená cena je vyšší než dotace, obec požádala kraj o součinnost a spolupráci. My jsme uvolnili 1,5 milionu korun tak, aby rekonstrukce mohla proběhnout příští rok a lávka mohla znovu sloužit cyklistům i pěším,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Příhradová dvoupolová ocelová lávka s dolní mostovkou je dlouhá zhruba 50 metrů a využívá pilíř v ose řeky. Lávka je již ve špatném stavu. Podle starosty Starého Sedla Miroslava Toncara (za ODS) by nové přemostění mělo být ocelové a trochu širší, aby se tam mohli míjet cyklisté i chodci. Hotová by měla být v červenci příštího roku. Celkové náklady mají být 12,4 milionu korun. Evropská dotace z Integrovaného regionálního operačního programu pokryje asi 20 procent nákladů. Obec ale získala i zmíněný příspěvek z mikroregionu Sokolov - východ a dotaci od kraje.

Reklama

Související témata:

Doporučované