Hlavní obsah

„Starej lev musí občas lvíče klepnout.” John Bok o výchově svých dcer Kristýny a Jenovéfy

Bonus pořadu Moje místa: Kristýna a Jenovéfa Bokovy se snaží, aby se v jejich rodné čtvrti dobře žilo. Důkazem je kavárna Divoké matky a komunitní centrum Bar/ák.Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Vystudovaná tanečnice Kristýna a houslistka Jenovéfa Bokovy působí křehce i divoce. I proto je režiséři obsazují do spousty filmů. Jsou mixem genů divokého otce – občanského aktivisty a maminky – výtvarnice. Kde žijí a tvoří? Napoví bonusové video k pořadu Moje místa, který v premiéře odvysílá Televize Seznam v úterý 23. dubna od 20:00.

Článek

Jako malé prožily spoustu večírků undergroundu. „Kristýna víc, mě už naši měli později, už to nebylo tak divoké,“ vzpomíná čerstvá držitelka Českého lva za roli ve filmu Chvilky.

„Když mi bylo asi deset, byli jsme na Kristýnině premiéře v Brně, byla jsem ospalá, rodiče mi ustlali kabáty na židlích. Byla jsem v pohodě, ale jedna slečna tvrdila tátovi, že utrpím do budoucna. Dneska vím, že je důležité cítit lásku od rodičů, když s nimi žijete jejich život, nenechvají vás s někým cizím,“ vysvětluje Jenovéfa.

V bonusu k pořadu Moje místa se podíváme do karlínské kavárny Divoké matky. Ta má podtitul „pro vás a vaše spratky“, protože Kristýna ji založila s kamarádkou, když měly pocit, že v „normálních“ kavárnách s dětmi překážejí. Před pár lety přiznala, že koncept nevydělává, ale dává práci několika lidem. Platí to i dnes?

John Bok si před manželstvím pořídil tři syny, s Jitkou vyženil dalšího, dnes herce Kryštofa Rímského. Jak vychovával dcery? „Pravdou je, že občas dostaly na zadek. Ne brutálně – jako když starej lev klepne lvíče po hlavě, aby ho nekousalo do ucha. Měl jsem z toho blbej pocit, ale vzal jsem na sebe břemeno, protože když je dítě rozjívené a chová se hystericky, bude se pak v životě chovat nepřiměřeně, narazí si hubínku a může to s ním dopadnout špatně,“ vysvětluje Bok, šéf spolku Šalamoun na podporu nezávislé justice.

Jaké vztahy mají Kristýna a Jenovéfa s rodiči dnes? Jak se projevuje drsná škola Johna Boka? Podívejte se v úvodním videu nahoře. Premiéru pořadu Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý ve 20:00, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované