Hlavní obsah

Stáří vpřed. Aerolinky nachystaly překvapení nejstarším cestujícím

Společnost dobrodruha a miliardáře Richarda Bransona dává nejstarším cestujícím lepší místa.

Reklama

Akci inspiroval příběh, kdy jeden muž uvolnil starší spolucestující své lepší místo.

Článek

Byla polovina prosince a z New Yorku startoval let společnosti Virgin Atlantic do Británie. „Stalo se něco neskutečného,“ popsala letuška Leah Amy na Facebooku. Muž jménem Jack, který si i s rodinou koupil letenky do business class, uviděl na letišti 88letou dámu Violet. A nabídl jí výměnu míst.

„Sám pak seděl celou dobu v ekonomické třídě přímo u záchodků. Ani nepípl. Nechtěl nic navíc, prostě chtěl jen udělat starší paní radost,“ popsala letuška zážitek s tím, že sice už obsluhovala kdejakou celebritu, ale tihle dva jí přirostli k srdci nejvíc.

Příběhem 88leté zdravotní sestry, která pracovala na obou stranách oceánu a létá pravidelně za svou dcerou do New Yorku, se nechala společnost inspirovat. Až do prvního ledna včetně se přes svátky rozhodla vždy nejstaršímu pasažérovi dát lepší třídu v letadle, než si zaplatil.

„Tento příběh Jacka a Violet nás zahřál u srdce o těchto Vánocích a inspiroval nás k šíření tohoto poselství lásky. Takže jménem společnosti i majitele Richarda Bransona bude na každém letu dáno lepší místo tomu ‚nejzralejšímu‘ pasažérovi až do 1. ledna 2020,“ napsala na Twitteru firma, která patří známému dobrodruhovi a miliardáři Bransonovi.

Jak podotýká server Business Insider: Snad bude tento trend pokračovat a lidé koupí svým „ostřílenějším“ spolucestujícím aspoň drink, když už jim nepřenechají své lepší místo.

Reklama

Související témata:

Doporučované