Hlavní obsah

Starostové žádali Babiše o pomoc v boji s obchodníky s chudobou. Odepsal jim po měsíci

Tisková konference starostů, kteří žádali Andreje Babiše o pomoc.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Představitelé čtyř měst z Ústeckého kraje reagují na premiérovu odpověď. Původně mu navrhovali, ať stát přestane vyplácet dávky na předražené bydlení.

Článek

Andrej Babiš zareagoval na otevřený dopis čtyř starostů z Ústeckého kraje přesně po čtyřech týdnech. Ti se původně spojili, aby bral vážně jejich problém s takzvanými obchodníky s chudobou. Ti objevili cestu, jak vydělávat na lidech žijících ze sociálních dávek. Ubytovávají je za předražené nájemné, na které doplácí stát.

Starostové Kadaně, Chomutova, Jirkova a Klášterce nad Ohří se podepsali pod návrh, aby se zastavilo vyplácení příspěvku na bydlení, pokud částka nebude odpovídat lokálním nákladům. Tedy aby stát nefinancoval bydlení, které je v dané oblasti brané jako předražené.

Návrh, který měl hlavně vyznít jako prosba o pomoc s řešením problému, na který města nestačí, poslali starostové Andreji Babišovi.

„Reakce na naši výzvu byla úplně nulová,“ řekl Seznamu ještě před týdnem Jiří Kulhánek, iniciátor dopisu a starosta Kadaně.

Jiří Kulhánek se rozhodl na tiskové konferenci za účasti zástupců dalších měst představit reakci premiéra i následující kroky starostů.

Reklama

Doporučované