Hlavní obsah

Startuje další ročník Red Bull Air Race. Šonka s Kopfsteinem budou patřit mezi favority

Red Bull Air Race 2018.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Letecký seriál Red Bull Air Race se řadí mezi nejprestižnější sportovní soutěže světa. Do dalšího ročníku, který začíná ve Spojených arabských emirátech, se zapojí také dva Češi.

Článek

Piloti Martin Šonka s Petrem Kopfsteinem budou navazovat na výborné výsledky z loňské sezony a letos budou patřit mezi největší favority. Devětatřicetiletý Kopfstein skončil pátý, o osm dní mladší Šonka dokonce druhý, když o celkové prvenství přišel až v posledním závodě v Indianapolis. „Sice to nedopadlo, bylo to opravdu blízko, ale i tak to byla velmi úspěšná sezona. Letos chci zaútočit na nejvyšší stupínek,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci Martin Šonka.

V kalendáři Red Bull Air Race pro rok 2018 je osm zastávek. Kromě tradičních destinací jako Budapešť nebo Kazaň se na populární závody mohou těšit fanoušci například v Cannes. „Nová místa jsou pro mě osobně výhodou, protože jsem pořád ještě nováček. Zároveň preferuji také techničtější tratě a těžší podmínky,“ vysvětluje Kopfstein.

Při závodech se piloti mezi nafukovacími pylony řítí rychlostí takřka 400 kilometrů v hodině a vypořádávají se s přetížením až 12G. Tým Martina Šonky jde do nové sezony s nezměněným týmem, Petr Kopfstein vyměnil mechanika a do ročníku tak vstoupí s historicky prvním ryze českým týmem.

První závod seriálu Red Bull Air Race je na programu 3. února v Abú Dhabí.

V letadle s Martinem Šonkou: pojďte si vyzkoušet leteckou akrobacii.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované