Hlavní obsah

Startuje nový ročník Premier League. Angličan ví, co ho rozhodne!

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Gólová radost hráčů Liverpoolu. Kdo se bude letos radovat – nejen z gólů, ale hlavně ze zisku mistrovského titulu?

Reklama

Článek

Už tento pátek začíná nová sezona Premier League. V nejvyšší anglické fotbalové soutěži zpravidla není nouze o nejrůznější dramata a sporné okamžiky. Co všechno lze očekávat od nadcházejícího ročníku, předpovídá podcast Angličan.

Čerstvá podcastová rubrika s názvem Pro a proti servíruje důkladně protřepaný informační koktejl, který posluchačům detailně přibližuje nejrůznější specifika očekávané sezony nejdražší a pravděpodobně i nejlepší fotbalové soutěže světa.

Sehrané podcasterské duo ve složení Martin Vait a Karel Häring, které si to rozdá v tradičním kvízu, se snaží najít odpověď na zdánlivě snadnou otázku: Jaký bude letošní ročník Premier League? Jednostranná nuda, nebo vzrušující seriál zápasů?

Martin Vait z iSport.cz predikuje prohloubení nadvlády Manchesteru City, který v létě například dokázal za rekordní přestupovou částku 100 milionů liber ulovit klenot Aston Villy Jacka Grealishe a stále mlsně pokukuje po nenahraditelné ikoně Tottenhamu Harrym Kaneovi.

„Neříkám, že to bude pro Citizens procházka růžovým sadem, ale podle mého stojíme na prahu nové éry. Po dominanci španělských velkoklubů Realu Madrid a Barcelony nastupuje dvojice Manchester City a PSG. Oba kluby se ve snaze upevnit svou pozici pouští do největších přestupů. Zatímco v Paříži lanaří Messiho, v Manchesteru je stále ve hře příchod Harryho Kanea, jímž by dokonce finančně trumfli svůj vlastní přestupový rekord, ani ne týden starý,“ vysvětluje svůj pohled Martin Vait.

Foto: Seznam Zprávy

Už jste se přihlásili do Fantasy Premier League s Angličanem?

Podle Karla Häringa, zakladatele a šéfredaktora magazínu Football Club, jsou sice nadupaní Citizens jednoznačně nejžhavějším kandidátem na trvalejší obsazení anglického trůnu, ale v cestě tentokrát budou mít podstatně konsolidovanější konkurenci.

„Nový ročník Premier League bude vzrušující a vyrovnanější. Souhlasím, že City disponují širokým kádrem, který prakticky nevykazuje známky jakékoliv slabiny. V tuhle chvíli ovšem ještě vůbec netušíme, jestli se zmiňovaný Kane skutečně do Manchesteru přesune. Velkou neznámou je také dopad dlouhé sezony, která byla extrémně vyčerpávající zejména pro reprezentanty, jichž je v City mnoho. Nově příchozí Grealish nepozvedne natolik kvalitu už tak nabitého mužstva City na rozdíl od Lukaka, jenž by měl zamířit do Chelsea. Zmátořený Liverpool by měl být letos o poznání větší hrozbou. Manchester United také velmi solidně posílil na posledních slabých místech,“ přemítá Karel Häring.

Podle autora podcastu Jiřího Hoška bude kreativní záložník Jack Grealish pod Guardiolou pravidelně rotovat: „Jack podle mě možná vyfasuje roli jakéhosi kapitána béčkové rotace. Klíčovým faktorem k poražení City by mohl být právě belgický hroťák Romelu Lukaku, jehož příchod by měla Chelsea oznámit každým dnem.“

Právě londýnská Chelsea se po jednohlasné shodě jeví jako největší anglický konkurent Guardioly a spol. – a to nejen proto, že v závěru minulé sezony Blues dokázali Citizens třikrát za sebou porazit. „Především příchod Lukaka pro mě znamená, že Chelsea chce letos útočit na titul. Ostatně ambiciózní plány prezentoval manažer Thomas Tuchel už dříve. 28letý Lukaku už na Stamford Bridge v minulosti působil. Tehdy mu to vyloženě nevyšlo, jenže to byl úplně jiný hráč. Během angažmá v Interu se nesmírně posunul,“ všímá si Vait a notuje si se svými kolegy ve studiu.

Oba hosté navíc ochotně představili i svůj výběr Fantasy Premier League pro nově založenou ligu Angličana, do které se k nám můžete stále registrovat. Neváhejte se ještě dnes přihlásit do naší ligy přes tento odkaz a zapojte se do hry o hodnotné ceny.

Čerstvé vydání fotbalového podcastu Seznam Zpráv rozebírá i největší adepty na sestup, možná největší překvapení ročníku a také to, jakou budoucnost má před sebou v Česku oblíbený West Ham United. Angličana si pusťte v přehrávači v úvodu článku – a dozvíte se také termín prvního živého setkání s vámi, našimi fanoušky!

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Poslouchejte každé úterý na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované