Hlavní obsah

Šťastná prasátka, blonďatí mocní muži a odvážná kapitánka

Pátek 23. srpna: Den očima redaktorky Evy Soukeníkové.Video: Eva Soukeníková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 23. srpna vybírala redaktorka Eva Soukeníková.

Článek

Ve Velké Británii chtějí, aby všechna prasátka byla co nejšťastnější

Tamní vědci vyvinuli systém, jak sledovat aktuální náladu prasat. Díky umělé inteligenci tak zjistí, jestli jejich prasátko náhodou nemá špatnou náladu, a to podle výrazu v jeho tváři. Přístroj je vyfotí a vědci zkoumají, zda jsou prasátka vystresovaná, anebo šťastná.

Britský premiér Johnson si při setkání s francouzským prezidentem Macronem opřel nohu o stůl

Jak to bylo doopravdy: Fotografům se podařilo zachytit asi vteřinovou událost, kdy si britský premiér opravdu opřel nohu o konferenční stolek, nicméně jako reakci na vtipkování mezi ním a Macronem ohledně multifunkčnosti nábytku. Úroveň humoru je samozřejmě diskutabilní, ale neházela bych hned všechny burany na jednu hromadu.

Chceme koupit Spojené státy

Že Donald Trump zcela vážně prohlásil, že chce koupit Grónsko, už pár dní víme. Překvapivě ale reagoval grónský premiér, který v satirickém sloupku dánského deníku napsal: „Ameriku objevil Leif Eriksson a jeho otec Erik Rudý zase Grónsko. Pro nás je tak přirozené si Spojné státy vzít zpět.”

Středozemní moře brázdí další odvážná kapitánka

Vedle známé Italky Caroly Racketeové se mezi kapitánské hrdinky, které zachraňují lidské životy, zařadila i Němka Pia Klempová. Zachránila už stovky uprchlíků v nouzi a hrozí jí italské vězení. Pařížská starostka chtěla Klempovou vyznamenat. Ta metály odmítla a vzkázala, že má Paříž řešit svoje problémy s migrantskou krizí a navíc jsme si všichni rovni.

Sedmnáctiletá Billie Eilishová bojuje proti stigmatům

Není to tak zlé. Naopak inspirativní. A dokáže strhnout davy. Třeba tím, že odmítá jakoukoliv stigmatizaci. V rozhovoru s Pharrellem Willamsem prohlásila: „Nesnáším, když mi říkají, že se oblékám jako kluk a že je to dobře, protože nevypadám jako běhna. To odmítám. Oblékám se tak, jak je mi pohodlné a cítím se jako já.”

Reklama

Doporučované