Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Fotbalový komentátor Bosák hodnotí předvolební sestavy

Bonus satirického pořadu Šťastné pondělí: Jak zhodnotí předvolební sestavy fotbalový komentátor Jaromír Bosák?Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Politiku můžeme vidět jako fotbal - jde o to, kdo bude mít víc bodů v tabulce, štědřejší sponzory, věrnější fanoušky, kdo získá titul a kdo naopak sestoupí do druhé ligy.

Článek

Dlouho favorizované hnutí ANO, které dominovalo v posledních sedmi sezonách a ničilo své soupeře, před říjnovými volbami překvapivě ztrácí. Logicky – postupně odešla spousta hvězd a hlavní sponzor teď má svých starostí dost a na fotbal není čas.

A tak nás čeká letos v říjnu docela překvapivé finále, střetnutí donedávna ještě outsiderů. Je to něco jako Karlovarsko versus Slovácko. Nejde o jeden klub, ale o spojení několika slabších týmů, kterým se roky samostatně nedařilo proniknout do první ligy. Koalice Spolu (ODS, lidovci a TOP 09) proti Pirátům se Starosty.

Minulý týden oba týmy ukázaly své plány, sestavy a také nové dresy s logy. Uznávaný fotbalový komentátor Jaromír Bosák je také vášnivým amatérským politologem, což se o něm tolik neví.

Bosák pro satirický pořad Šťastné pondělí zhodnotil, jaké šance mají opoziční koalice před volebním finále, analyzoval jejich šance na vítězství a také popsal silná a slabá místa v jejich základních sestavách.

Reklama

Doporučované