Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Poslanci řešili, co s muži, kteří už neumí střílet

Rubrika Vytrženo z kontextu ze satirického pořadu Šťastné pondělí: Co s muži, kteří už neumí střílet?Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Satirický pořad Štastné pondělí si všiml divoké debaty poslanců, v níž se mluvilo o vraždění a mrzačení nebezpečnou zbraní – skateboardem.

Článek

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, který před rokem 1989 coby příslušník pohotovostního útvaru rozháněl protirežimní demonstrace, si ve Sněmovně posteskl, že dnešní muži už pořádně neumí vzít do ruky zbraň.

„Po zániku povinné prezenční vojenské služby výrazně kleslo procento obyvatel, kteří by byli v případě potřeby schopni bezpečně a účinně ovládat zbraň. Navrhujeme proto vznik výhradně dobrovolné střelecké přípravy občanů České republiky,“ přišel Ondráček s novým nápadem.

Myšlenka se zalíbila i poslanci Lubomíru Volnému, uprchlíkovi z Okamurovy SPD, protože podle něho je dnes mezi lidmi – v případech osobního obtěžování, nebo přímo fyzického napadení – patrná apatie a neochota navzájem si pomáhat.

Volný však kolegy zaskočil informací, že zbraně nemusí být jen střelné. „Například velmi vražednou a oblíbenou zbraní je obyčejný skateboard. Byly s ním zbity stovky lidí. Desítky lidí byly také zmrzačeny generátory ohlušujícího zvuku, to znamená výkonnými píšťalkami,“ řekl Volný a navrhl dát občanským zálohám do rukou také bodné, sečné, tupé a vrhací zbraně.

Podívejte se na video z rubriky „Vytrženo z kontextu“ ze satirického pořadu Šťastné pondělí. Řeč je v ní o nové normě, která se oficiálně jmenuje „zákon o nakládání se zbraněmi v některých případech ovlivňujících vnitřní pořádek nebo bezpečnost České republiky“.

Celý díl pořadu Šťastné pondělí vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:55. Jednotlivé rubriky pak samostatně v následujících dnech publikujeme na webu sz.cz. Další díly Šťastného pondělí můžete sledovat zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované