Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Rusko, nebo Česko? Vlastenci po výbuchu ve Vrběticích tápou

Dolejší na křižovatce, reportáž ze satirického pořadu Šťastné pondělí.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Teroristický útok na muniční sklad vyvolal neklid na české národovecké frontě: Zmatení politici KSČM a SPD si teď pochopitelně kladou otázku, jakou vlast mají hájit.

Článek

Záškodnický útok ruských špionů na muniční sklad ve Vrběticích ukázal, kdo kde v české politice stojí. Konzervativci v čele s ODS jsou jako polití živou vodou. Ruská agrese, to je návrat studené války, tedy starého dobrého světa, jemuž na pravici rozumějí.

Levicová ČSSD je nově pod vlivem prokremelského prezidenta Miloše Zemana a Piráti váhají, protože se všichni neshodnou, jestli země má být stále v NATO.

Ale nejhůř dopadli čeští vlastenci a národovci. Komunisté, Trikolóra a hlavně Okamurova firma SPD přemýšlejí, který národ mají na mysli, když mluví o tom, že prosazují „národní zájmy“.

„My nejsme ani proruští, ani proameričtí, ani probruselští. My jsme pouze pročeští, promoravští a proslezští,“ nařídil jednatel a většinový majitel SPD Tomio Okamura svým zaměstnancům, co mají o Vrběticích říkat do médií. „My s Ruskem spolupracovat musíme, protože logicky potřebujeme ropu a plyn. Musíme dělat chytrou politiku, abychom nebyli ti užiteční idioti.“

Podívejte se na další zajímavé odpovědi ve videu; další reportáže najdete zde. Celý díl pořadu Šťastné pondělí vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 20:00.

A můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Doporučované