Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Tajemství úspěšného Babišova projevu. Měl skrytou nápovědu

Bonus satirického pořadu Šťastné pondělí: Pravda o nápovědě Andreje Babiše ve Sněmovně v rubrice Dolejší na křižovatce.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Navenek zmatená řeč premiéra, kdy zdánlivě chaoticky skáče z tématu na téma, je ve skutečnosti chladnokrevný kalkul, promyšlený politický marketing.

Článek

Pokus o shození vlády Andrej Babiš nejenže přežil, ale zároveň stačil během sněmovního maratonu pronést dnes již legendární projev, který si veřejnost jako jeden z mála pamatuje.

Kritici sice premiérovi vyčítali, že se jen chlubil – například komu všemu vláda přidala peníze, kde všude investuje, jaké hrady a zámky opravuje nebo třeba kolik postavila sportovišť.

Odborníci na politický marketing ovšem řeč oceňují, protože mířila na Babišovy znejistělé voliče a utvrdila je, že volba hnutí ANO je správná a nemá cenu koketovat s hlasem pro jiné populistické hnutí.

Tým investigativců satirického pořadu Šťastné pondělí po několikadenním pátrání zjistil, co stálo za Babišovým úspěchem. Podívejte se na tajně pořízené video z Poslanecké sněmovny.

Šťastné pondělí najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý satirický pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde. A sledovat nás můžete také na Twitteru, Instagramu nebo Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované